Title of the document Cenovnik

Subotica, Palić, Segedin – 1 noćenje

Subotica, Palić, Segedin
Fakultativne posete Banji Morahalom i vinariji Zvonko Bogdan
2 dana / 1 noćenje / autobusom

*Centar Subotice je kao muzej na otvorenom sa arhitekturom uglavnom u stilu secesije ali i baroka i klasične arhitekture. To se ogleda u crkvama (Katedrali, Srpskoj pravoslavnoj crkvi, Franjevačkoj crkvi itd), pozorištu i biblioteci zgrade, plavoj i zelenoj fontani… Među najatraktivnije ubrajaju se Gradska kuća, Sinagoga i Palata Rajhl.

Palić: jezero i naselje istog imena nalazi se 8 km od Subotice. Prelepe građevine s početka 20. veka, raskošni parkovi, jezero, neuobičajeno spokojstvo i mir čine Palić idealnim mestom za odmor. Čuveni Palićki ZOO vrt je poznat ne samo po svojoj bogatoj kolekciji biljaka i životinja, već i humanom pristupu kada je smeštaj životinja u pitanju.

Vinarija: 2000 godina Palićko vinogorje je tradicionalni vinarski kraj. Tu lepu tradiciju nastavlja Vinarija Zvonko Bogdan. Nalazi se na istočnoj obali jezera i izgrađena je u stilu secesije, karakterističnom za Palić. Enterijer vinarije je uređen po uzoru na francuske vinske zamkove, i opremljen najmodernijom francuskom tehnologijom.

Kompeks Vinski dvor se nalazi u neposrednoj blizini autoputa E75 u selu Hajdukovo. Kompleks je okružen vinogradradima i sakriven od buke. U okviru kompleksa nalazi se i vinski podrum gde možete degustirati i kupiti vina sa zaštićenim geografskim poreklom. Sobe su moderno uređene, klimatizovane i opremljene LCD televizorom. U okviru kompleksa nalazi se lepo uređeno dvorište kao i besplatan parking.

Etno kompleks Jelen Salaš: apartmani i sobe uređene u rustičnom stilu, sa ručno pravljenim nameštajem. Tu se nalzi parking i dečje igralište a restoran, pored objekta za smeštaj, nudi najbolja vina iz regiona i tipična mađarska, vojvođanska i bosanska jela po kojima je poznat.
Segedin: Glavni (Sečenji) Trg, Zavetna crkva, Srpska Pravoslavna crkva…

Title of the document Upit za rezervaciju

Cenovnik

Subotica, Palić, Segedin
Fakultativne posete Banji Morahalom i vinariji Zvonko Bogdan
2 dana / 1 noćenje / autobusom

PROGRAM PUTOVANJA:

1.DAN: LUČANI, ČAČAK- BEOGRAD – SUBOTICA – PALIĆ
Polazak iz LUČANA sa dogovorenog mesta u 05:00h, vožnja preko Čačka. Polazak iz Beograda u 08:00h (tačno vreme biće poznato najkasnije dan pred putovanje – organizator šalje obaveštenje svim putnicima sa svim detaljima polaska). Putovanje preko Novog Sada ka Subotici. Po dolasku u Suboticu obilazak centra grada. Fakultativna poseta Gradskoj kući. Slobodno vreme, zatim polazak na Palić. Šetnja po Paliću. Slobodno vreme za ručak i uživanje. Fakultativna poseta Vinariji Zvonko Bogdan. Kasno popodne, odlazak do kompleksa „Vinski Dvor“. Smeštaj u sobe i slobodno vreme. (Svake subote uveče u restoranu Jelen Salaša i Majkinog Salaša uživo sviraju tamburaši- obavezna prijava u agenciji.) Noćenje.

2.DAN: PALIĆ – SEGEDIN – MORAHALOM – BEOGRAD- ČAČAK
Doručak. Odlazak do Mađarske: polazak za Segedin. Razgledanje grada u pratnji vodiča. Slobodno vreme ili šoping u TC Arkad nedaleko od centra grada. Fakultativni odlazak do Morahaloma u banju Eržebet 4*. Kupanje u otvorenim i zatvorenim bazenima, korišćenje saune i ostalih sadržaja prema individualnom interesovanju. Boravak u banji do kasnih popodnevnih časova (oko 18:30h) kada je predviđen povratak za Segedin (zbog ukrcavanja putnika koji nisu izabrali banju). Polazak za Srbiju. Dolazak u kasnim večernjim časovima. Kraj programa.

*VAŽNA NAPOMENA: U SLUČAJU DA GRANICA SA MAĐARSKOM BUDE ZATVORENA ILI DA PROCEDURE ZA PRELAZAK GRANICE BUDU SUVIŠE KOMPLIKOVANE PROGRAM ĆE 2. DANA BITI REALIZOVAN NA SLEDEĆI NAČIN:

Doručak. Polazak ka Kelebiji, u fakultativni obilazak ergele Lipicanera. Povešćemo Vas da vidite kobile i ždrebad na pašnjaku, mlade pastuve i omice u slobodnim ispustima. Nakon obilaska, vozićemo se fijakerima po uređenom parku ergele i borovoj šumi Vile Majur. Svi koji budu želeli, uz iskusne instruktore, jahaće mirne i poslušne konje u parku ergele. Povratak u Suboticu. Polazak za Beograd (Čačak). Dolazak u kasnim večernjim časovima. Kraj programa.

ARANŽMAN OBUHVATA:
– Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, a/v opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja;
– Obilazak Subotice, Palića i Segedina prema programu;
– Usluge vodiča u svakom autobusu;
– 1 noćenje sa doručkom na salašu Vinskom dvoru (1/2, 1/3 sobe);
– Boravišnu taksu;
– Troškove organizacije putovanja;
– Rezervaciju stola u restoranu salaša za veče uz tamburaše (izjašnjavanje u agenciji).

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
Fakultativne izlete:
– Ulaznice za banju Eržebet u Morahalomu – 1500 RSD
– Obilazak Gradske kuće u Subotici – 600 RSD (Dodatno: obilazak tornja sa vidikovcem – 300 RSD);
– Obilazak vinarije Zvonko Bogdan, vinograda, i podruma sa degustacijom 3 vrste vina – 1300 RSD
– Međunarodno zdravstveno osiguranje;
– Individualne troškove putnika.

*Sve cene fakultativnih izleta u programu, podložne su promeni. Trenutno stanje na tržištu, uslovljeno velikim poskupljenjima i inflacijom u Evropi, ne dozvoljava da agencija garantuje cene fakultativnih izleta u trenutku potpisivanja Ugovora o putovanju.

Način plaćanja

NAČIN PLAĆANJA:
– Gotovinsko plaćanje: 30 % prilikom rezervacije ostatak najkasnije 10 dana pre početka putovanja;
– Odloženo plaćanje na rate: 50 % prilikom rezervacije, ostatak ( 50% ) odloženo na jednu mesečnu ratu čekovima građana, realizacija 10. ili 20. u mesecu;
– Preko računa: uz profakturu izdatu od strane agencije.

NAPOMENE:

NAPOMENE:
Rok za prijavu i raspored sedenja
– Rok za prijavljivanje je 15 dana pre putovanja ili do popune mesta. – Minimalan broj putnika za realizaciju putovanja je 40. Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. – U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre polaska.
– Raspored sedenja u autobusu je po redosledu prijave. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu, koje mu dodeli agencija i naknadne izmene nisu moguće,

Uslovi izmene programa “Subotica, Palić, Segedin”
– Svaka promena programa putovanja od strane samog putnika u toku putovanja, a uz saglasnost predstavnika agencija ne predstavlja izmenu ugovorenog programa
– Organizator putovanja zadržava pravo izmene programa putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti).
– Svi putnici, po prihvatanju programa, obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i opštim uslovima putovanja turističke agencije

Smeštaj
– Smeštajni objekti u programu su kategorisani od strane Turističke Asocijacije Srbije.
– Putnik je dužan da agenciju, za slučaj potrebe pružanja određene pomoći, u pisanoj formi, na papiru ili na drugi odgovarajući način, obavesti o nedostacima smeštajnih jedinica, najkasnije u roku do mesec dana od dana utvrđivanja nedostatka.

Cene
– U slučaju promene u cenama prevoznika, konzularnog predstavništva i osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana,
– Organizator ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja, dobijenih od strane radnika agencije kao i radnika ovlašćenih subagenata, koje nisu u skladu sa elementima zaključenih ugovora o putovanju,

OBАVEŠTENJE O NАČINU I MESTU PRIJEMА REKLАMАCIJА (sa izvodima Zakona o zaštiti potrošača)
– Zа vreme trаjаnjа turističkog putovаnjа “Subotica, Palić, Segedin”, nа odstupаnje od ugovorа, potrošаč ukаzuje orgаnizаtoru, lokаlnom predstаvniku orgаnizаtorа i lokаlnoj аgenciji, nа koju je orgаnizаtor uputio potrošаčа, zа slučаj potrebe pružаnjа određene pomoći.

Obaveza potrošača
– Potrošаč može dа izjаvi reklаmаciju usmeno nа mestu koje je određeno zа prijem reklаmаcijа, telefonom, pisаnim putem, elektronskim putem, odnosno nа trаjnom nosаču zаpisа, ili nа drugi odgovаrаjući nаčin obаvesti o nedostаcimа izvršenih uslugа, nаjkаsnije u roku do mesec dаnа od dаnа utvrđivаnjа nedostаtаkа.

– Аko potrošаč propusti dа blаgovremeno obаvesti orgаnizаtorа o nedostаcimа pruženih uslugа ne može zаhtevаti umаnjenje cene iz člаnа 104. ovog zаkonа, rаskid ugovorа iz člаnа 105. ovog zаkonа i nаknаdu štete iz člаnа 107. ovog zаkonа, osim аko se odgovornost zа propuštаnje rokа iz stаvа 1. ovog člаnа ne može stаviti potrošаču nа teret.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja, organizatora licenca Ministarstva turizma OTP 187/2021.