Title of the document Cenovnik

Hotel Apart Dolphyn – Pigadia, Karpatros

Hotel Apart Dolphyn – Pigadia, Karpatros

Dolphyn Hotel, Karpatos (24)
Dolphyn Hotel, Karpatos (25)
Dolphyn Hotel, Karpatos (26)
Dolphyn Hotel, Karpatos (13)
Dolphyn Hotel, Karpatos (4)
Dolphyn Hotel, Karpatos (1)
Dolphyn Hotel, Karpatos (21)
Dolphyn Hotel, Karpatos (9)
Dolphyn Hotel, Karpatos (24) Dolphyn Hotel, Karpatos (25) Dolphyn Hotel, Karpatos (26) Dolphyn Hotel, Karpatos (13) Dolphyn Hotel, Karpatos (4) Dolphyn Hotel, Karpatos (1) Dolphyn Hotel, Karpatos (21) Dolphyn Hotel, Karpatos (9)
Destinacija: Pigadia, KARPATOS, GRČKA

Lokacija: Blizu centra
Usluga: Noćenje

Usluga: Najam
Lokacija: Nalazi se u centru grada Pigadia, na malom uzvišenju (oko 50m) iznad luke, na oko 500m od početka gradske plaže, 13km od aerodrome.
Sadržaj: mala recepcija, wi fi besplatno.
Sobe: Sva studija i apartmani imaju mini kuhinju opremljenu osnovnim posudjem za kratku pripremu laganih obroka uz vremenski minimalno kuvanje – odvojena od spavaće sobe u apartmanima, kupatilo, fen, telefon, TV, klima (uz doplatu), sef (uz doplatu), WiFi besplatno, balkon. Sva studija i apartmani imaju pogled na more.

Ukratko o ostrvu Karpatos

Ostrvo na kome je vreme stalo, nestvarne – egzotične plaže i tradicija koja se nosi sa modernim vremenom. Karpatos pripada grupi ostrva Dodekaneze u južnom delu Egejskog mora. Ostrvo je udaljeno podjednako od Rodosa i Krita, a najbliže značajnije ostrvo je Kasos udaljeno 10 km jugozapadno. Ostrvo se prostire 50km u pravcu sever-jug i svega 5-10 km u pravcu istok-zapad. Sva mesta su građena u tradicionalnom stilu. Na jugoistoku ostrva se nalazi glavni grad Karpatos ili Pigadija. Postoje dve luke na ostrvu, jedna je u glavnom gradu Karpatos, a druga je Diafani, na severu ostrva u blizini Olimposa. Olimpos je selo koje totalno izolovano i živi u prošlosti. Meštani svakodnevno nose narodnu nošnju koja je drugačija od onih u drugim
krajevima Grčke. Mesto gde se i danas živi kao u prošlosti, gde meštani sve one koji su iz okoline ili iz drugih krajeva Grčke nazivaju strancima. Način života žitelja ovog sela se kao fenomen duho izučava na univerziteru u Atini. Plaže Karpatosa su pešane a neke od poznatijih su: Karpatos beach, Apela, Kato Latos, Achata Damatria, Diakoftis, Đavolja plaža, Diafani, Vananda i Forokli.

Naš predlog izleta:

 • Ostrvska tura,
 • Olympos,
 • Tri plaže

Zašto Karpatos?

 • jer je na ostrvu najtradicionalnije i etnološki najvažnije selo u čitavoj grčkoj – Olympos.
 • jer i dalje odoleva izazovu savremenog turizma,
 • jer vas na rajskim plažama ili u slikovitim planinskim selima čekaju taverne sa prepoznatljivim grčkim gostoprimstvom,
 • jer vam glavni grad Pigadija nudi tačno onoliko koliko vam je potrebno,
 • jer je idealna destinacija za sportske aktivnosti na vodi, stenama ili na biciklu.
PROSEČNA TEMPERATURA U °CMAJJUNJULAVGSEP
Dnevna temperatura2530323329
Temperatura mora2023242524

PIGADIA
Glavni grad Karpatos ili Pigadija, na jugoistoku ostrva, u uvali Vronthi je moderno uređen grad, uz koji se nalazi luka sa mnoštvom restorana i kafića. Grad je od aerodroma udaljen 17km. Pored grada se, po dužini od oko 3km prostire peščana, uređena plaža. U malenom pristaništu je veliki broj romantičnih drvenih brodica, kojima ćete otploviti na predivne, osamljene plaže.
U autentičnim tavernama sa kariranim stolnjacima i drvenim stolicama, kako u glavnom gradu tako i na svim ostalim mestima ovog ostrva, možete probati najčešće grčku tradicionalnu kuhinju. Ne propustite da probate lokalni specijalitet – Makarunes, nešto poput paste sa lukom, musaku, svežu ribu i nadaleko čuveni hleb koji se priprema na tradicionalan način.

AMOPI
Amopi je udaljen od glavnog grada Pigadija oko 8 km. Najveća znamenitost ovog sela, su tri prelepe plaže mali i veliki Amopi koje su peščane i Votsalakija plaža koja je šljunkovita. Zbog blizine Pigadije, turisti koji odsedaju tamo često preko dana dolaze da se kupaju na nekoj od ovih poznatih plaža. More je zaista kristalno čisto, obala raznolika. Do Pigadije možete stići autobusom, koji u jeku sezone saobraća šest puta na dan ili taxijem koji je u Grčkoj, uopšteno, povoljno i omiljeno prevozno sredstvo. Amopi je zbog svog idiličnog položaja vrlo popularan, i najviše se preporučuje porodicama sa malom decom.

Title of the document Upit za rezervaciju

Cenovnik

Cene su izražene u € po osobi

 • Popust za decu se odnosi isključivo kada su u pratnji dve odrasle ili punoplative osobe. Deca do 2 godine nemaju svoje sedište u avionu, niti ležaj u hotelu. Krevetac za bebe se uzima na lični zahtev i plaća, a u nekim hotelima može biti besplatno. Putnik je u obavezi da najavi krevetac prilikom sklapanja ugovora.

U CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO: 

 • Povratna avio karta na relaciji Beograd – Karpatos – Beograd (čarter let)
 • Transferi na Karpatosu aerodrom – hotel – aerodrom
 • Smeštaj u hotelu na bazi izabrane usluge po tabeli iz cenovnika na bazi 10 noćenja
 • Usluge predstavnika agencije i troškovi organizacije i realizacije putovanja

U CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO:

 • Aerodromske takse u ukupnom iznosu od 34.70€ za odrasle i decu preko 2 godine (taksa u Beogradu 21.42€, taksa u Grčkoj 12.30€, DCV taksa 0.98eur); deca od 0-2 godine ne plaćaju kartu ni takse i nemaju sedište u avionu.
 • YQ taksa doplata za gorivo 10 € po osobi (odrasli i deca preko 2 godine), plaća se u agenciji uz aranžman. Iznos takse je podložan promeni.
 • Dinarski deo aranzmana,odrasli i deca preko 2 godine starosti, u iznosu od 2.990,00 dinara
 • Doplata za korišćenje jednokrevetne sobe (doplata je na upit i razlikuje se od hotela do hotela)
 • Međunarodno putno osiguranje. Posedovanje polise putnog osiguranja za ulazak na teritoriju zemalja EU je obaveza putnika, te putnici sami snose odgovornost u slučaju neposedovanja istog .
 • ORGANIZATOR SAVETUJE I PREPORUČUJE KUPOVINU OSIGURANJA OD OTKAZA PUTOVANJA. Više informacija potražite u agenciji ili na našem sajtu.
 • Boravišna taksa: ista se plaća direktno recepciji hotela. U trenutku postavljanja programa cena po sobi po danu iznosi: 0.50€ za htl 2*/ 1*, 1,5€ za htl 3*, 3€ za htl 4* i 4€ za htl 5*; 0.25€ za apt 1key-2key, 0.50€ za apt 3key, 1€ za apt 4key.
 • Fakultativni izleti i individualni troškovi putnika

 

Galerija

Mapa

Uslovi plaćanja

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

 • Za sve ugovore sklopljene od 30.07.2019 prilikom obračuna primenjuje se srednji kurs dinara NBS na dan uplate.
 • Prilikom prijavljivanja na putovanje, vrši se uplata od 40% avansa od ukupne cene paket aranžmana.
  Preostali deo aranžmana i avio takse isplaćuje se najkasnije do 20 dana pre polaska na put gotovinski, čekom ili virmanski.
 • U slučaju kašnjenja, Organizator podrazumeva da je putnik odustao od putovanja, vrši se storniranje
  rezervacije, a uplaćeni novac primeniće se za naplatu pričinjenih troškova.
 • Odloženo plaćanje čekovima građana: prilikom prijave za putovanje vrši se uplata 40% avansa od ukupne cene
  aranžmana. Preostali deo aranžmana moguće je uplatiti valutiranim čekovima građana. Posledanja rata ne može biti posle 30.11.2019. Datumi realizacije su 10. 20. i 30. u mesecu.
 • Virmanska uplata fizičkih i pravnih lica sa rokom uplate od dva dana od datuma izdavanja profakture ili prijave.

U slučaju promene kursa dinara na dan uplate, nenaplaćeni deo podleže promeni i doplati (valutna klauzula).

Aerodromske takse ne spadaju u mogućnost odloženog plaćanja aranžmana.

Program putovanja

Program putovanja:
1. dan Beograd – Karpatos: Turistički aranžman započinje 2 sata pre ZVANIČNO OBJAVLJENOG VREMENA poletanja aviona sastankom kod šaltera na aerodromu Nikola Tesla i preuzimanjem putne dokumentacije od predstavnika agencije.
Putnik pristupa šalteru za predaju prtljag, šalteru za pasošku kontrolu. Od momenta predaje prtljaga do momenta sletanja, brigu o putniku preuzima služba aerodroma i kabinsko osoblje. Čarter let sa međusletanjem na Santorini. Po sletanju, sledi pasoška kontrola, preuzimanje predatog prtljaga i transfer do hotela po rasporedu u hotele gde gosti borave. Smeštaj u sobe (soba je rezervisana od 16h a moze biti i ranije u slučaju raspoloživosti), noćenje. Transfer do smeštaja će se obaviti najbliže moguće, može se obaviti autobusom, mini busom, taksijem ili drugim vozilom, kao i kombinacijom više vrsta prevoza a u zavisnosti od udaljenosti i razuđenosti izabranog smeštaja. Moguć je prevoz prtljaga drugim vozilom. Raspored soba određuje isključivo recepcija.
2. do 10. dan – Karpatos: Slobodni dani za individualna razgledanja, posete i odmor. Mogućnost organizovanja
fakultativnih izleta (min za realizaciju je 20 osoba), noćenje sa uslugama navedenim u cenovniku.
11. dan Karpatos – Beograd: Napuštanje soba najkasnije do 12h (ili ranije u zavisnosti od vremena poletanja aviona), slobodno vreme do transfera na aerodrom, čekiranje i pasoška kontrola. Direktan čarter let do Beograda. Dolazak u Beograd. Završetak usluge.

VREME POLETANJA AVIONA I DOLASKA NA AERODROM BEOGRAD: Očekivano vreme poletanja aviona za Karpatos je u prepodnevnim satima. Putnu dokumentaciju sa vaučerima, fiskalnim računima, kontaktima predstavnika ili adresom hotela uručićemo Vam 2 sata pre najavljenog vremena poletanja aviona na šalteru agencije Mediteraneo Holidays na aerodromu Nikola Tesla. Kontakt telefon osobe koja prati grupu na aerodromu je 069-2620-110. Telefon je aktivan tek 2 sata pre zvaničnog objavljenog vremena poletanja. Za sve informacije pre toga pozovite svoje uplatno mesto. Obaveza je putnika da dostavi tačan broj mobilnog telefona, kako bismo bili u mogućnosti da Vas obavestimo putem SMS poruke o tačnom vremenu leta, odnosno sastanku putnika. Obaveštenje putem SMS-a ili e-maila Vam dostavljamo najkasnije 24h pred put. Ukoliko iz bilo kog razloga niste dobili informaciju o tačnom vremenu poletanja aviona iz Beograda, obavezno kontaktirati agenciju. Avio prevoznik je AVIOLET (Air Serbia). Putnici će u avionu biti posluženi sendvičima, vodom i keksom. Kafa i sokovi uz doplatu. Po putniku je dozvoljeno nošenje 1 komada prtljaga do 23kg težine, kao i 1 komad ručnog prtljaga dimenzija 40x20x55cm do 8kg, koji odgovaraju standardu AIR SERBIA.
Napominjemo da se svaki dodatni kilogram naplaćuje po važećoj tarifi avio prevoznika u momentu putovanja a koja je podložna promeni (6€ po kilogramu u sezoni 2018-informativno).

Let Beograd – Santorini traje oko 1h i 40 min (tehničko zadržavanje na Santoriniju oko 45min) a Santorini – Karpatos oko 45min. Let Karpatos – Beograd traje oko 1h i 55min. Od momenta predaje prtljaga, brigu o putnicima preuzima služba aerodroma i avio kompanije a gost je dužan ponašati se po dobijenim instrukcijama. U slučaju kašnjenja aviona (a što je moguća pojava u čarter saobraćaju na koju Agencija nema uticaja i koja zavisi od stanja na aerodromima u Beogradu, destinaciji putovanja i drugim faktorima vezanim za plan leta kroz druge zemlje), putnik će sve zvanične informacije o novom vremenu polaska dobiti isključivo od službe Aerodroma. Poslednjeg dana boravka na destinaciji, moguće je da povratak aviona u Beograd zbog kašnjenja započne ili se završi posle ponoćnih sati dana koji je objavljen kao poslednji dan boravka. Raspored sedenja u avionu određuje aerodromska služba. Spojena mesta nisu zagarantovana putnicima koji se čekiraju ili prtljag predaju među poslednjima ili kasne na let.

Napomene

NAPOMENE: Sve usmene informacije koje nisu u skladu ili su u suprotnosti sa objavljenim programom putovanja, ne mogu biti predmet prigovora putnika za neispunjenje obaveze organizatora. Organizator savetuje kupovinu polise od Otkaza putovanja. Besplatno je samo ono što je eksplicitno navedeno kao besplatno ili FREE. Pominjanje pojedinih usluga u okviru opisa hotela poput interneta, sefa, klima uređaja, teretane, sportskih terena i sl, samo predviđa njihovo postojanje u hotelu i ne podrazumeva besplatno korišćenje već je za njihovo korišćenje, moguća naplata na licu mesta od strane recepcije. Besplatan internet ili WIFI oznaka ne podrazumevaju kvalitetan signal ili brzi internet u svim delovima hotela. Moguće je da je isti obezbeđen samo u pojedinim delovima oko recepcije ili bazena, bara i sl. Brzina protoka može biti i sporija.

Pojedini hoteli praktikuju da se prilikom uručivanja daljinskih upravljača za klima uređaj i TV, fena za kosu, pegle i sl. uređaja traži deponovanje određenog iznosa kao sredstvo obezbeđenja, a koji se vraća po vraćanju ključa i uređaja. Ukoliko je u programu putovanja naznačeno da se klima uređaj plaća na licu mesta, neophodno je da prilikom prijave za putovanje naznačite želju za istim, kako bi taj zahtev pravovremeno bio prosledjen recepciji (hotel ne mora posedovati klima uređaje u svim sobama hotela te raspoloživost istih je na upit stoga je najava od velike važnosti jer se može dogoditi da na licu mesta hotel nema raspoloživih). Posebni zahtevi gostiju u vidu MOLBE, a koji su mimo usluge iz cenovnika i koji se ne tarifiraju posebno se ne garantuju. Organizator će iste proslediti hotelu kao MOLBU, a isti će pokušati da udovolji želji gosta ukoliko je u mogućnosti.
U slučaju posebnih usluga koje se tarifiraju, ako je hotel prihvatio rezervaciju i naplatu istih, ipak postoji mogućnost ne ispunjenja tog dela usluge. U tom slučaju, putnik ima pravo na povraćaj novca za dodatno naplaćenu, a neispunjenu uslugu u iznosu pune naplate za istu (za iznos doplate).
Ukoliko je u cenovniku navedena doplata za spratnost, ista omogućava izbor u smislu prizemlje ili sprat. Hoteli iz ponude su na UPIT. Iako nas hoteli dnevno obaveštavaju o svojoj popunjenosti i slobodnim kapacitetima,
moguće je da se neka rezervacija ne potrvdi. U slučaju nepotvrđivanja rezervacije u roku od 48h, klijentu se vraća
novac u celosti ili se uplata može prebaciti na novu rezervaciju. Gost preuzima brigu o čuvanju vrednih stvari te stoga savetujemo da koristite sefove a vrednosti ne ostavljate u sobi. Obaveza je putnika da za putovanje obezbedi ispravan putni dokument i da se pridržava carinskih i drugih propisa.
Putnici koji u pasošu imaju navedeno kao mesto rođenja Rep.Makedonija ili samo Makedonija umesto BJRM ili FYRM mogu imati problema prilikom ulaska u Grčku (čak i mogućnost zabrane ulaska). Molimo Vas da o tome konsultujete Konzularno odeljenje Ambasade Grčke. Obaveza putnika je da pasoš kao putni dokument bude važeći minimum 6 meseci nakon datuma završetka putovanja. Putnik je obavezan da poseduje MEĐUNARODNO PUTNO OSIGURANJE koje se može pribaviti u prodajnoj službi.
Pogranične službe prilikom pasoške kontrole mogu zatražiti od putnika da pokaže propisanu količinu novčanih
sredstava za vreme boravka (kartice, gotovina….), kao i međunarodno putno osiguranje. Putnik je u obavezi da prilikom prijave za putovanje prijavi svoje puno ime, prezime i datum rođenja onako kako stoji upisano u pasošu (posebno se odnosi na devojačko prezime putnice, skraćeni oblik imena i sl.). Pogrešno prijavljen podatak biće unet u avionsku kartu, vaučer za hotel i druga putna dokumenta i može prouzrokovati probleme putniku u nastavku putovanja kod pograničnih ili aerodromskih službi kao i u samim hotelima. Kod ostvarivanje popusta za dete, merodavan je datum rođenja i starost deteta u trenutku započinjanja putovanja. Za sve ove slučajeve pogrešno prijavljenog podatka, Organizator putovanja ne snosi odgovornost već celokupan iznos štete i dodatnih troškova pripadaju putniku. Opisi hotela i apartmana su sastavni deo cenovnika (obavezno uzeti u agenciji ukoliko nisu priloženi uz program). Ulazak u sobe je zvanično posle 16h, a može biti i ranije u zavisnosti od raspoloživosti soba.Izlazak iz soba poslednjeg dana je najkasnije do 12h. Produžetak boravka u sobama poslednjeg dana odobrava isključivo recepcija hotela uz nadoknadu na licu mesta. Putnik je dužan da lično kontaktira recepciju po dolasku i da najavi tu uslugu. Sve navedene sobe ili studija/apartmani su standardno dvokrevetni. Treći/četvrti ležaj je tzv pomoćni ležaj i može biti drugačijih karakteristika (manji od normalnog ili krevet na rasklapanje, drugačijeg oblika i sl. što se može odraziti na komfor putnika. Opis All incl usluge nalazi se odštampan uz program putovanja. Takođe je objavljen na sajtu www.mediteraneo.rs. Ukoliko ga ne možete naći, molimo Vas da nas kontaktirate kako bismo Vam ga prosledili ili uručili direktno. Opisi plaža su generalni, te na istoj može biti različitih struktura tla, od sitnog peska do šljunka. Takođe se u opisima može razlikovati stanje na obali i plaži od dela ulaska u vodu (pesak van vode, šljunak u vodi i sl). Buka u objektima oko hotela, regulisana je lokalnim zakonima i pravilima i o njima brinu nadležni inspekcijski organi. Zbog velikog broja razuđenih hotela na pojedinim destinacijama/ostrvima u okviru paket aranžmana, pored autobuskog transfera u pratnji predstavnika agencije, postoji i mogućnost transfera minibusom ili taksijem gde neće biti prisutan predstavnik agencije. Putnici će najvažnije informacije o destinaciji/ostrvu dobiti na prvom info-sastanku, po rasporedu dobijenom po dolasku na destinaciju/ostrvo. Molimo Vas da prisustvujete prvom info-sastanku.
Transfer se takođe može obaviti i sa više prevoznih sredstava. U promo brošuri ili na web sajtu nije moguće objaviti fotografije svih vrsta smeštajnih kapaciteta hotela (sobe, studija,  apartmani, family/porodične sobe…). Sobe se mogu razlikovati usled promene nameštaja, redekoracije, renoviranja, pogleda i pozicije sobe, različitih struktura kupatila (tuš-kabina ili kada i sl…) Dress code/pravila oblačenja (većina hotela ima obavezan dress code za vreme obroka u restoranima, obično večera).
Zabranjen je ulazak u kratkim pantalonama i zahteva se od muškaraca da imaju pantalone sa dugim nogavicama. Apartmani i hoteli nižih kategorija u Grčkoj koriste sistem solarnih bojlera za zagrevanje vode, što podrazumeva nešto nižu temperaturu tople vode, u odnosu na uobičajenu, kao i manji pritisak tople vode u određenim periodima dana ili primenu tople vode samo u određenim delovima dana (obično 17-21h). Obzirom da su apartmani i hoteli objekti koji svoje usluge ostvaruju rentiranjem, nije za očekivati nove madrace, posteljinu, frižidere i šporete već opremu koju je neko upotrebljavao pre Vas prethodnih godina, ali se Vama ustupa u tehnički ispravnom stanju. U objektima na bazi najma, moguće je da se opremljenost kuhinje razlikuje od objekta do objekta, usled loma ili
otuđenja opreme. Oprema kuhinje ne podrazumeva kompletan servis na kakav ste navikli u svom domu (različite vrste šerpi, supijera, kadica), već bazičnu opremljenost priborom za jelo, čašama, šoljama i tanjirima.
Upotreba kuhinje u apartmanima je bazičnog karaktera na kuhinjskom elementu zvanom kitchenet (sve u 1) za kuvanje kafe i čaja ili pripremu isključivo lakih obroka i podgrevanje hrane. Rezervacije hotela koje su rađene sa popustima po uslovima RANIH REZERVACIJA ili EBD podrazumevaju da se u slučaju otkaza kompletnog aranžmana primenjuje propisana stopa otkaza bez obzira da li je gost našao zamenu.
Postoji mogućnost da hotel NE PRIHVATI ZAMENU. U slučaju mogućnosti zamene, putnici koji menjaju putnike koji su odustali će se zadužiti novom cenom po važećem cenovniku na taj dan. Na web sajtu www.mediteraneo.rs nalaze se informacije koje Vam mogu biti od pomoći tokom Vašeg boravka u Grčkoj, ali i pre polaska na putovanje (rubrika INFORMACIJE u gornjem meniju, a možete ih uzeti i u agenciji). Opisi hotela i apartmana su sastavni deo cenovnika (obavezno uzeti u agenciji ukoliko nisu priloženi uz program). Viza NIJE potrebna putnicima čiji su pasoši izdati od strane MUP SRBIJE na teritoriji Kosova i Metohije (npr MUP SRBIJE PU Peć). Viza JE POTREBNA putnicima čiji su pasoši izdati od strane MUP SRBIJE KOORDINACIONE UPRAVE u
Beogradu. Način i postupak, adresa i rok za ulaganje reklamacije potrošača, rok za odgovor Organizatora, objašnjeni su detaljno članom 14 Opštih uslova putovanja organizatora, nalaze se vidno istaknuti na oglasnoj tabli na zidu u poslovnicama. Opšti uslovi putovanja su sastavni deo ugovora o putovanju. Minimalni broj putnika za realizaciju programa je 100. Organizator putovanja ima pravo da otkaže program najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Uz program važe Opšti uslovi putovanja organizatora “ Mediteraneo holidays “ usklađeni sa YUTA standardima, Licenca br OTP 138/2010 od 06.02.2010.