Title of the document Cenovnik

Hotel Primasol El Mehdi 4* – Mahdia, Tunis

Hotel Primasol El Mehdi 4* – Mahdia, Tunis

Primasol el mehdi, tunis (1)
Primasol el mehdi, tunis (14)
Primasol el mehdi, tunis (8)
Primasol el mehdi, tunis (10)
Primasol el mehdi, tunis (6)
Primasol el mehdi, tunis (17)
Primasol el mehdi, tunis (13)
Primasol el mehdi, tunis (2)
Primasol el mehdi, tunis (1) Primasol el mehdi, tunis (14) Primasol el mehdi, tunis (8) Primasol el mehdi, tunis (10) Primasol el mehdi, tunis (6) Primasol el mehdi, tunis (17) Primasol el mehdi, tunis (13) Primasol el mehdi, tunis (2)

Opis hotela: Kvalitetan i odlično ocenjen hotel, porodično orijentisan, nalazi se direktno na peščanoj plaži u blizini centra Mahdije. Izgrađen je 1696, a renoviran 2009. godine.
Lokacija: direktno na plaži, oko 2 km od centra Mahdije, 52 km od aerodroma u Monastiru, 215 km od aerodroma u Tunisu.
Sadržaji: sastoji se od tri zgrade, ima veliki vrt, recepciju 24h, mali akva park, diskoteku, mini market, suvenirnicu, a la kart restoran, nekoliko barova, dva spoljašnja i jedan unutrašnji bazen.
Usluga: Ultra all inclusive, 24 časa. U cenu je uključeno: doručak 06.00-10.00, ručak 12.30-14.30, večera 18.30-21.30 u glavnom restoranu. U restoranu „The Blue“ služe se kasni doručak 10.00-11.00, snack ručak 12.00-15.00 i tea time 15.00-18.00. Noćni obroci su od 22.00h do 06.00h. Večera u a la kart restoranu je uključena jednom tokom boravka, uz obaveznu rezervaciju na recepciji. U ponudi su specijaliteti tuniške, mediteranske i brazilske kuhinje. U cenu su uključena i pića domaće proizvodnje, koja se služe u barovima (Lobby Bar 09.00-24.00, Pool Bar 10.00-18.00, Garden Bar 10.00-18.00, Night Express 22.00-06.00).
Sadržaji i aktivnosti uključene u cenu: bežični internet na recepciji, ležaljke, suncobrani i madraci na plaži i oko bazena, stoni tenis, tenis, mini golf, odbojka, boćanje, fudbal, aerobik na suvom i u bazenu, pikado, dnevna animacija i noćni šou programi.
Plaćaju se: peškiri za plažu, osvetljenje na terenima za tenis, sportovi na vodi, wellness (masaže, sauna, hamam, razne terapije).
Za decu: mali akva park, dečiji bazen, mini club, za decu 4-12 godina i igralište.
Smeštaj: sve sobe su klimatizovane i imaju balkon ili terasu, TV sa satelitskim kanalima, mini frižider, telefon i sef (uz depozit). Peškiri i posteljina se menjaju jednom dnevno.

Ukratko o Tunisu

Iako godinama unazad Tunis važi za veoma popularnu turističku destinaciju, ova zemlja i dalje istom jačinom privlači ogroman broj turista iz celog sveta koji svojim odabirom mesta  za istraživanje, odmor i zabavu, nekada po prvi put upoznaju kulturu i tekovine Severne Afrike i Mediterana, a posebno arapski svet – svet trgovine, pregovaranja i cenkanja, odmora nakon ručka i podnevne molitve.  Zvaničan jezik je arapski, ali je u širokoj upotrebi i francuski.  Engleski, nemački i italijanski jezik se koriste u svim turističkim zonama Tunisa. Voda: Iako je voda bakteriološki ispravna, za piće se preporučuje korišćenje flaširane vode.
Lokalna vremenska zona: letnje racunanje vremena u R. Tunis, je – 1 sat u odnosu na vreme u R. Srbiji.
Lokalna valuta: TND je oznaka tunižanskog dinara (1 TND se sastoji se od 1000 milima) koji je zvanična valuta u Tunisu. Za jedan TND se dobija oko 0,294 EUR i/ili 0,333 USD.

Title of the document Upit za rezervaciju

Cenovnik

Cene su dostupne pozivom ili popunjavanjem upita za rezervaciju. Cene su sistemske i trenutno važeće, formiraju se za svaki upit posebno. Budite slobodni da nas kontaktirate za sve detalje.

Program putovanja:

1. dan – BEOGRAD – MONASTIR Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla”, kod Šaltera Organizatora putovanja, dva sata pre poletanja aviona. Predviđeno poletanje aviona prema unapred utvrđenoj satnici. Čarter let na relaciji Beograd – Monastir (oko 2 sata). Obrok u avionu uz doplatu. Po dolasku, goste dočekuje predstavnik agencije organizatora putovanja. Transfer autobusom do odabranog hotela ili apartmana. Noćenje.
2. do 10., 11. Ili 14 dan TUNIS (Mahdija, Skanes, Monastir, Sus, Port El Kantaoui, Jasmin Hamamet, Hamamet) – Boravak i hotelu  na bazi uplaćenih usluga. Drugog ili trećeg dana boravka – informativni sastanak sa predstavnikom agencije. Tokom boravka – fakultativni izleti.
8.,11.,12. Ili 15. dan MONASTIR – BEOGRAD. Sobe treba napustiti do 12h . Slobodno vreme do transfera na aerodrom. Direktan čarter let do Beograda (oko 2 sata). Obrok u avionu uz doplatu. Dolazak u Beograd.

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO

* Avio prevoz na relaciji Beograd – Monastir – Beograd; sa uključenim koferom od 20 kg i ručnim koferom od 5 kg
* 7 ili 14 noćenja na bazi izabrane usluge u hotelu;
* Transferi aerodrom-hotel-aerodrom u Tunisu;
* Aerodromske i sigurnosne takse sa svim doplatama Nouvelair-a 40,4 €. Plaćanje prilikom uplate aranžmana, plaćaju odrasli i deca starija od 2 god. u dinarskoj protivvrednosti (podložno promeni);
* Usluge predstavnika agencije i troškovi organizovanja putovanja

Visina YQ takse koja predstavlja nadoknadu za gorivo određena je prema ceni goriva u trenutku objavljivanja programa putovanja. Ukoliko do momenta polaska na put dođe do promene cene goriva shodno oscilacijama na tržištu naftne industrije, visina YQ takse biće naknadno obračunata prema ceni goriva važećoj u momentu polaska, a na osnovu zvaničnog obaveštenja avio prevoznika. Putnici će o promeni cene avio prevoza biti obavešteni pisanim putem i biće u obavezi da organizatoru putovanja uplate razliku, što je putnicima programom putovanja kao sastavnim delom ugovora o putovanju saopšteno i što su putnici svojim potpisom na ugovoru o putovanju prihvatili.

 U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO:

* Turistička viza za Tunis:  60 TND (18-20 EUR) za sve putnike sa pasošima R. Srbije. Plaćanje prilikom sletanja na aerodrom Monastir lokalnom partneru pre prolaska policijske i carinske kontrole i ulaska u Tunis! Putnici moraju imati spremno tačno 20 EUR po pasošu za viza nalepnicu (viza i usluga viziranja na aerodromu) koju dobijaju od lokalnog partnera pre dolaska na policijski ulazni kontrolni punkt i jedan primerak hotelskog  vaučera koji dobijaju na mail koji su ostavili prilikom prijave za putovanje od agencije (obavezno je imati odštampan vaučer u papirnoj formi prilikom granične i carinske kontrole). Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Troškovi propuštenih letova, usluge u hotelu i svih drugih ugovorenih, uplaćenih a neiskorićenih usluga nastalih usled nemanja vize smatraće odustankom na dan putovanja. Za individualna putovanja zahtev za vizu se podnosi u ambasadi Tunisa u Beogradu ili u ambasadi Tunisa u zemlji prebivališta,
* Boravišna taksa 2 TND za hotele 3* i 3 TND za hotele 4* i 5* po osobi po danu. Plaćanje je na recepciji hotela. (1 EUR = 3,3 TND),
* fakultativni izleti,
* individualni troškovi putnika,
* međunarodno putno zdravstveno osiguranje.

Visina YQ takse koja predstavlja nadoknadu za gorivo određena je prema ceni goriva u trenutku objavljivanja programa putovanja. Ukoliko do momenta polaska na put dođe do promene cene goriva shodno oscilacijama na tržištu naftne industrije, visina YQ takse biće naknadno obračunata prema ceni goriva važećoj u momentu polaska, a na osnovu zvaničnog obaveštenja avio prevoznika. Putnici će o promeni cene avio prevoza biti obavešteni pisanim putem i biće u obavezi da organizatoru putovanja uplate razliku, što je putnicima programom putovanja kao sastavnim delom ugovora o putovanju saopšteno i što su putnici svojim potpisom na ugovoru o putovanju prihvatili.
Doplata za polaske u aprilu iznosi (25 eur) – plaćaju odrasli i deca preko 2 godine
Doplata za polaske u maju iznosi (35 eur) – plaćaju odrasli i deca preko 2 godine

Galerija

Uslovi plaćanja

NAČINI PLAĆANJA:

  • Cene su iskazane u evrima, a plaćanje cene aranžmana i avio troškova se vrši u agenciji, u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
  • Iznos akontacije je najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, ostatak najkasnije 15 dana pre polaska gotovinom, uplatom na račun ili čekovima građana na 6 mesečnih rata.

Izleti

SAHARA (dvodnevni izlet)

Pustinja Sahara zauzima skoro celu teritoriju južnog Tunisa, države koja je svojim velikim delom baš i oblikovana svojim pustinjskim predelima i njenim teškim životom. Pristupačna jedino džipovima, uz pratnju iskusnih vozača i vodiča, Sahara pruža neverovatno iskustvo i zadovoljstvo onima koji se odluče za ovaj izlet.

Veliki mediteranski osvajači, posebno Feničani i moćni Rimljani su ostavili dubok trag na istoriji i tradiciji Tunisa. Na putu ka pustinji Sahari, gosti će imati priliku da vide neke od tih tragova, ostatke starih epoha, a medju njima i amfiteatar El Jem. Po obilasku amfiteatra, planiran je nastavak izleta u planinskoj oblasti Matmata, u kojoj i danas, kao i vekovima ranije žive Berberi, starosedeoci na ovim prostorima, koji su do II veka bili hrišćani, zatim primili islam, a da time nisu drastično promenili svoje izvorne običaje i poglede na svet i život. Tokom pauze, gosti će posetiti berbersku kuću i na autentičan način se upoznati sa njihovim tradicionalnim životom, zanatima kojima se bave, životinjama koje gaje, hranom koju obeduju, običajima kaniranja kod žena, tipicnim muskim, ženskim zanimanjima…

Po poseti berberskoj porodici, gosti nastavljaju putovanje ka Sahari, gde će ih dočekati čari najveće pustinje. Zainteresovanima će biti omogućeno da na pustinjskim ladjama –kamilama, tim izdržljivim kraljicama peska, iskuse ono što je i Lorensu od Arabije pričinjavalo zadovoljstvo. Potom nastavak putovanja za hotel 3* i/ili 4* u Douz-u. Noćenje.

Narednog dana, izlet nastavljamo odlaskom na veliko slano jezero Chott El Jerid, najveće slano jezero u Africi. Potom sledi, poseta najvećoj pustinjskoj oazi u okolini grada Tozeura koji broji preko pola miliona stabala palmi. Pored vožnje Jeep-ovima po peščanim dinama, gosti će imati priliku da posete i lokalitete na kojima su snimani svetski poznati filmovi – “Ratovi zvezda” i “Engleski pacijent”. Zatim sledi odlazak u planinske oaze Chebika i Tamerza, kao i poseta velikom kanjonu Mides. Gosti će imati priliku da vide grad Kairouan, četvrti sveti grad po značaju u muslimanskom svetu, posle Meke, Medine i Jerusalima, kao i veliku Sidi Ogba džamiju. Ovaj grad, grad hodočasnika, je pored ostalog poznat i po proizvodnji veoma kvalitetnih i čuvenih tepiha, tako da je planirana i poseta tradicionalnoj proizvodnji, kako bi se gosti na svom putu upoznali i sa ovim zanatom.

PLAN PUTA:
1. dan: El Jem – Matmata – Douz (Noćenje)
Polazak iz hotela u jutarnjim satima. Dolazak u amfiteatar El Jem, obilazak u trajanju od jednog časa. Nastavak putovanja prema planinskom vencu Matmata. Ručak u berberskom restoranu, poseta berberskoj kući.  Nastavak putovanja ka Douzu (vratima Sahare). Po dolasku u pustinju za goste je organizovano jahanje kamila (alternativno voznja kocijom), uz kompletnu opremu pravog pustinjskog karavana (oprema se doplacuje na licu mesta), u trajanju od jednog sata.  Zaljubljenicima Sahare je tokom ovog razgledanja – posete na raspolaganju niz drugih zabavnih programa – paraglajding, voznja bagija, motora, koji se doplacuju na samom lokalitetu.
Smeštaj u hotelima sa 3* i/ili 4*. Večera.  Noćenje.

2. dan: Douz – Chott El Jerid – Tozeur – Chebika – Kairouan
Doručak. Polazak prema najvećem slanom jezeru, a potom ka Tozeuru. Po dolasku u Tozer, “Paket za avanturiste” ukljucuje voznju komfornim klimatizovanim Jeep-ovima, Toyota land cruiser-ima po peščanim dinama uz obilazak slanog jezera Chott El Garsa. Odlazak u Chebiku. Nastavak putovanja do Gafse. Ručak. Dolazak u Kairouan – obilazak velike džamije, upoznavanje sa tradicionalnim tkačkim zanatom uz prezentaciju tepiha i kratak predah. Zavrsetak izleta. Povratak u hotel u ranim večernjim satima.

 

TUNIS – KARTAGINA – SIDI BOU SAID
(jednodnevni izlet)

PLAN PUTA:
Polazak iz hotela prema prestonici – Tunisu.  Po dolasku u grad obilazak Muzeja Bardo, čuvenom po najvećoj kolekciji rimskih mozaika pronadjenih na ovim prostorima. Obilazak centra grada Tunisa, šetnja avenijom Habiba Bourguibe i razgledanje najveće medine u zemlji. Nastavak obilaska u najelitnijem delu Tunisa, gde su smeštene najznačajnije državne institucije Republike Tunis. Pauza za ručak. Odlazak u Kartaginu, sa posetom čuvenim rimskim termama, koje je izgradio Antonin pobožni, drugim termama, javnim kupatilima po veličini u rimskom carstvu. Odlazak u Sidi Bou Said, gradića umetnika, pisaca, poput Gustava Flobera, pisca priče Salambo, koja govori o dolasku Feničana na ove prostore.

Napomena: Organizator putovanja zadrzava pravo izmeme redosleda razgledanja kod oba fakultativna izleta.

064/ 5746-266
032/820-020
Jugoslovenske armije 10, 32240 Lučani
info@elmar.rs
Radno vreme: 07-15h
FACEBOOK
INSTAGRAM