Title of the document Cenovnik

Novi Sad – Velika Remeta – Petrovaradin – Sremski Karlovci, izlet – polazak iz Čačka, Požege i Užica

Novi Sad – Velika Remeta – Petrovaradin – Sremski Karlovci
izlet – polazak iz Čačka, Požege i Užica

Title of the document Upit za rezervaciju

Cenovnik

Novi Sad – Velika Remeta – Petrovaradin – Sremski Karlovci
Termini putovanja:Polazak iz:CENA IZLETA:
08.oktobarČačak/G.Milanovac2.500 din
Iz G.Milanovca može biti organizovan transfer minibusom, putničkim automobilom sve u zavisnosti od broja prijavljenih putnika (minimum za organizaciju transfera je 2 putnika)

Način plaćanja 2 rate: I rata prilikom rezervacije, II rata najkasnije do 3 dana pre puta

Izlet obuhvata:
– prevoz turističkim autobusom/minibusom  (A/C,DVD)
– razgledanja prema programu, usluge turističkog pratioca grupe i  troškove organizacije putovanja
Izlet ne obuhvata:
– individualne troškove putnika

– putno-zdravstveno osiguranje

Program putovanja:

Polazak iz Čačka u 6.30h (na parkingu Roda centra). Vožnja autobusom sa usputnom pauzom do manastira Velika Remeta. Građen je u XV veku. Sa sve četiri strane opkoljen je konacima i ima najviši zvonik u Sremu (38,6 metara, što odgovara visini osmospratne zgrade). Kao i kod još nekoliko fruškogorskih manastira narodno predanje je povezalo manastir Velika Remeta sa Sremskim kraljem, Dragutinom Nemanjićem koji ga je podigao negde u prvoj polovini XIV veka. Manastir je posvećen svetom Dimitriju sa crkvom posvećenom ovom svecu. U okviru manastira su i dve kapele: Sv. Jovana Krstitelja iz 18. veka i Uspeniju Presvete Bogorodice 1970. godine.
Kraća vožnja autobusom do Sremskih Karlovaca, obilazak centra srpskog obrazovanja, duhovnosti i kulture u periodu od seobe Srba sa Kosova do početka XX veka. Panoramsko razgledanje Sremskih Karlovaca: Prve srpske gimnazije, Bogoslovije, Vladičanskog dvora, Saborne crkve Sv. Nikole, česme 4 lava. Nastavak puta do Petrovaradinske tvrđave. Tvrđava je izgrađena na 112 hektara, na uzvišenju koje dominira okolinom. Bila je neosvojiva za ondašnju ratnu tehniku i već tada je dobila naziv Gibraltar na Dunavu. Obilazak tvrđave sa vodičem, slobodno vreme za fotografisanje i predah. Odlazak do Novog Sada, obilazak glavnog grada Autonomne pokrajine Vojvodine i drugog grada po veličini u Srbiji posle Beograda. Šetnja sa vodičem i panoramsko razgledanje: Srpsko Narodno pozorište, Trg Slobode, Katolička crkva, gradska kuća, Zmaj Jovina ulica, Vladičanski dvor. Slobodno vreme u gradu za individualne aktivnosti. Polazak za Čačak u kasnim popodnevnim satima, dolazak na mesto polaska u večernjim satima.
Za realizaciju programa minimum 40 putnika. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa, spajanja grupe sa drugom agencijom ili otkaza putovanja u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnka. Organizator putovanja zadržava pravo izmene programa putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu u zavisnosti od objektivnih okolnosti). Program br.47/23 od 15.8.2023.