Title of the document Cenovnik

Hotel One Resort El Mansour Aquapark 4* – Mahdia, Tunis

Hotel One Resort El Mansour Aquapark 4* – Mahdia, Tunis

OneResortElMansour, Mahdia (19)
OneResortElMansour, Mahdia (13)
OneResortElMansour, Mahdia (21)
OneResortElMansour, Mahdia (12)
OneResortElMansour, Mahdia (9)
OneResortElMansour, Mahdia (2)
OneResortElMansour, Mahdia (4)
OneResortElMansour, Mahdia (5)
OneResortElMansour, Mahdia (19) OneResortElMansour, Mahdia (13) OneResortElMansour, Mahdia (21) OneResortElMansour, Mahdia (12) OneResortElMansour, Mahdia (9) OneResortElMansour, Mahdia (2) OneResortElMansour, Mahdia (4) OneResortElMansour, Mahdia (5)

Pogledajte i ostale predloge za letovanje u Tunisu, klikom na link: 
Tunis, letovanje

Lokacija
Ovaj luksuzni hotel se nalazi u turističkoj zoni, izgrađen u andaluzijskom stilu, direktno na jednoj od najlepših plaža Mahdije. Udaljen je od centra grada 3km, a od aerodroma u Monastiru 50km.

Plaža: Hotel poseduje sopstvenu peščanu plažu sa besplatnim ležaljkama i suncobranima za goste hotela.

Hotelski sadržaj: Gostima su na raspolaganju recepcija, glavni restoran sa internacionalnom i tradicionalnom tunižanskom kuhinjom, a la carte restoran sa mediteranskim, tunižanskim, ribljim i brazilskim specijalitetima, pasta bar, burger bar, sladoled bar, snek bar. Takođe, hotel poseduje otvoreni bazen sa toboganima za odrasle i dva tobogana za decu, dečiji bazen, zatvoreni bazen sa morskom vodom koji se plaća u okviru talasso terapije, teniski teren, aerobic, aqua gym, teren za odbojku, košarku, stoni tenis, pikado, odbojku na plaži, fudbal na plaži, besplatan wi-fi internet u javnim prostorijama, dečiji klub za decu 3-12 godina, karaoke večeri, plesne večeri, zabavni noćni program.

Sobe: Hotel se sastoji od glavne zgrade sa 307 soba raspoređenih na četiri sprata sa nekoliko bungalova. Standardne sobe (cca 28m2) za maksimum troje odraslih, francuski krevet ili dva singl kreveta uz mogućnost ubacivanja pomoćnog kreveta; porodične sobe (cca 40m2) za minimum dvoje odraslih i dvoje dece a maksimum četvoro odraslih i jedno dete, dve sobe sa po dva francuska kreveta ili singl krevetima uz mogućnost ubacivanja pomoćnog kreveta.
Sobe su klimatizovane, imaju SAT TV, telefon, mini frižider, sef, kupatilo, fen, terasu ili balkon.

Usluga: All Inclusive – doručak, ručak, večera, (samoposluživanje – izbor više jela po hotelskim pravilima). U koncept su uključena lokalna alokoholna i bezalkoholna pića, kafa i kolači u određeno doba dana.

Ukratko o Tunisu

Iako godinama unazad Tunis važi za veoma popularnu turističku destinaciju, ova zemlja i dalje istom jačinom privlači ogroman broj turista iz celog sveta koji svojim odabirom mesta  za istraživanje, odmor i zabavu, nekada po prvi put upoznaju kulturu i tekovine Severne Afrike i Mediterana, a posebno arapski svet – svet trgovine, pregovaranja i cenkanja, odmora nakon ručka i podnevne molitve.  Zvaničan jezik je arapski, ali je u širokoj upotrebi i francuski.  Engleski, nemački i italijanski jezik se koriste u svim turističkim zonama Tunisa. Voda: Iako je voda bakteriološki ispravna, za piće se preporučuje korišćenje flaširane vode.
Lokalna valuta: TND je oznaka tunižanskog dinara (1 TND se sastoji se od 1000 milima) koji je zvanična valuta u Tunisu. Za jedan TND se dobija oko 0,294 EUR i/ili 0,333 USD.
HAMMAMET

Razvoj turizma u Tunisu započeo je baš u Hammametu šezdesetih godina 20. veka. Kao najstarija turistička destinacija u Tunisu, Hammamet je zadržao svoju tradiciju, stare zidine i objekte i danas predstavlja spoj tradicionalnog i modernog. Nаlаzi se u zalivu Hamamet, na jugu poluostrvа Kаp Bon, najplodnijeg i najzelenijeg dela Tunisa. Reč hamamet znači kupatilo, a ovaj naziv potiče i od činjenice da se u gradu nalazi veliki broj antičkih kupatila iz 2. veka p.n.e. Vrlo je popularan među turistima zbog lepih plaža, atrakcija, živopisnih predela, pijaca kao i velikog broja luksuznih hotela.

MAHDIA

Južno u od Monastira se nalazi letovalište i luka Mahdia, nekadašnja antička prestonica dinastije Fatamid.
Mahdia je tradicionalno tunižansko mesto tako da nije za one koji od letovanja očekuju i prozapadni provod. Najbolja plaža i moderni hoteli se nalaze izvan grada. Mahdia je bio i ostao ribarski gradić.. Mahdia je poznata po plavoj ribi i sunđerima. Obala Mahdie ima stene i šljunkovite plaže. Da biste ušli u stari deo grada, potrebno je proći kroz Crnu kapiju (Skifa el Kahla). Mahdia je poznata među svetskim roniocima u potrazi za starim i potonulim olupinama. Ukoliko želite da se upoznate sa tradicionalnim životom Tunižana na Mediteranu, onda je Mahdia za Vas.

MONASTIR

Monastir je poznato letovalište koje ima svoj aerodrom. Monastir je življe mesto sa čistim plažama koje su načičkane velikim slamnatim suncobranima. Obalu Monastira možete obići brodićem, ali i uz pomoć kamile. Monastir se nalazi blizu ruševina punsko-rimskog grada Ruspinuma. Davne 180. godine je podignuta manastir-tvrđava Ribat, očuvana do dana današnjeg. Unutar tvrđave se nalazi muzej posvećen islamskoj umetnosti. Luka Monastira je nova gde se nalazi glavno šetalište, kao i veći broj luksuznih hotela. Na 60 kilometara udaljenosti od Monastira se nalazi rimski amfiteatar El Djem, takođe veoma posećen od strane turista.

NABEUL

Nabeul leži duž obale zaliva Hammamet, na jugu poluostrva Bon, a na 65km jugoistočno od glavnog grada Tunisa. U istoriji je bio fenićansko naselje, ali su ga Rimljani uništili 146. godine p.n.e., pa su ga kasnije obnovili kao rimsku koloniju pod imenom Neapolis.  Bio je pod velikim uticajem Francuza, gde se njihova kultura i dan danas oseća… Nabeul je danas poznati turistički centar i od Hammameta je udaljen samo desetak kilometara. U njemu živi oko 70 000 stanovnika.

PORT EL KANTAOUI

Port El Kantaoui je jedno od najmlađih turističkih naselja u ovoj oblasti, sagrađen 1979. Godine, brojioko 2000 stanovnika. Nalazi se na 6km od Soussa. Divna turistička zona oko prelepe marine, gde su usidrene jahte. Sama arhitektura mesta je tradicionalna sa prožimanjem modernog duha, bele kuće sa tirkiznoplavim vratima i prozorima krase ovo divno mesto, hoteli su takođe građeni u istom stilu i protežu se uz more, na peščanim plažama. Zbog dugačkih plaža, sadržajnih hotela i bogatog noćnog života, Port je tokom godina postao omiljena destinacija pogodna za sve tipove gostiju. Samo mesto je izuzetno čisto, prilagođeno turistima, sa puno zelenila i cveća, gde se može uživati u dugim šetnjama. U samoj marini se nalazi velikij broj prodavnica, kafića, restorana…

SOUSSE

Sousse je treći grad po veličini u Tunisu i predstavlja turističku prestonicu zemlje, koju godišnje poseti preko 6.000.000 turista. Smešten je u južnom delu zaliva Hammamet. Osnovali su ga Fenićani u IX veku p.n.e., bio je meta vojski i osvajača, koji su doprineli raznovrsnoj kulturi i religiji, koja se i dan danas primećuje. U samom centru mesta nalazi se izuzetno očuvana Medina iz IX veka, sa veličanstvenim zidinama, gde se posebno ističe Velika džamija, kao i izuzetno očuvana tvrđava, odakle se pruža predivan pogled na čitav grad. Sam grad nudi bezbroj predivnih peščanih plaža, a poznat je i po bogatom noćnom životu. Šetnjom ulicama istražujete i upoznajete orijentalni svet, osećate sam ritam grada, koji zaista ima puno toga da ponudi. Stari Sousse nadovezuje novi deo grada, koji se prostire kraj mora, sa predivnim novim šetalištem i tržnim centrima, kao i mnoštvom noćnih klubova i diskoteka.

YASMINE HAMMAMET

Na samom jugu grada Hammamet se razvilo letovalište Yasmine Hammamet. Hammamet je poznat po jasminu, tako da je njegov najmirisniji deo dobio ime po cvetu. Duž širokih i peščanih plaža se protežu palme. Kako je mesto počelo da se razvija početkom 90-tih godina , sve u gradiću je relativno novo – hoteli, vile, restorani, prodavnice, kafići, kazina, ali i medina sa svojim bazarom i luka. Ima i nekoliko noćnih klubova. Za porodičnu zabavu je zadužen tematski zabavni park Carthage land. Sredinom meseca jula, koji se smatra vrhuncom sezone, ovde se održava art festival i tom prilikom možete gledati ulični performans arapskih umetnika i slušati poeziju.

Title of the document Upit za rezervaciju

Cenovnik

Cene su dostupne pozivom ili popunjavanjem upita za rezervaciju. Cene su sistemske i trenutno važeće, formiraju se za svaki upit posebno. Budite slobodni da nas kontaktirate za sve detalje.

VAŽNE NAPOMENE PROGRAM TUNIS LETO 2023:

Jedinstvena cena putovanja obuhvata:
Povratnu avio kartu na relaciji Beograd – Tunis (Monastir) – Beograd kompanijom Nouvelair, aerodromske takse u iznosu od 45,41 evra (taksa aerodroma Nikola Tesla 22.81 evra, aerodroma u Monastiru 22.6 evra), YQ taksa (doplata za gorivo). Aerodromske takse i eventualne doplate za gorivo su sastavni deo paket aranžmana, samim tim je i njihova promena dozvoljena do momenta polaska. Jedinstvena cena putovanja obuhvata još: hotelske usluge prema programu, od vremena ulaska u hotelske sobe do vremena njihovog napuštanja a u zavisnosti od hotelskih pravila (u najvećem broju hotela ulazak u sobe je posle 14:00 h, a iste se poslednjeg dana boravka napuštaju najkasnije do 12:00 h ) ili od vremena leta aviona (u slučaju ranih jutarnjih ili kasnih večernjih letova putnici ne mogu tražiti umanjenje cene za eventualni obrok koji ne mogu da iskoriste u hotelu). Takođe se ne može tražiti umanjenje cene ili refundacija za hotelske usluge koje nisu korišcene zbog fakultativnih izleta. Jedinstvena cena putovanja obuhvata još: grupni transfer autobusom od aerodroma u Monastiru do izabranog hotela, u odlasku i povratku, troškove organizacije i pripreme aranžmana.

U cenu putovanja nije uračunato:
Boravišna taksa koja se naplaćuje na recepciji hotela 2 TND za hotele 3* i 3 TND za hotele 4* i 5* po osobi po danu (1TND tuniski dinar = 0,3 evra okvirno), deca do 12 godina ne plaćaju.Obavezno međunarodno zdravstveno osiguranje, fakultativni izleti, lični troškovi i ostale nepomenute usluge.

PUTNICI KOJI IMAJU UPLAĆEN ARANŽMAN NA 6 NOĆENJA / 8 DANA, 9 NOĆENJA/11 DANA, 10 NOĆENJA/12 DANA I 13 NOĆENJA / 15 DANA SOBE NAPUŠTAJU POSLEDNJEG DANA DO 12:00H, LET JE SLEDEĆEG DANA POSLE PONOĆI U 01:00H (DATUMA NAVEDENOG U TABELI).

PAKET ARANZMAN, polasci: utorkom i petkom
PROGRAM PUTOVANJA: avio prevoznik Nouvelair
8 dana/6 noćenja, 11 dana/9 noćenja, 12 dana/10 noćenja, 15 dana/13 noćenja

1.DAN
Sastanak putnika na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla”  u sali za međunarodne odlaske 3 sata pre poletanja aviona. Poletanje aviona za Tunis (aerodrom Monastir ) u 04.00 časova (BJ7839/BJ7857). O tačnom vremenu poletanja putnici ce biti obavešteni dva dana pred put. Obrok u avionu uz doplatu (ili u kešu u evrima ili kreditnim karticama). Dolazak u Tunis (Monastir) nakon nešto više od dva sata leta. Transfer do izabranog hotela, smeštaj, slobodno vreme, usluga prema programu, noćenje.

2. – 6, 9,10 ili 13. DAN
Usluga prema programu. Slobodni dani uz mogućnost organizovanja brojnih fakultativnih izleta.

7,10, 11 ili 14.DAN
Napuštanje soba prema hotelskim pravilima (do 12h). Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Svi hoteli sem Iberostar i Steigenberger korišćenje usluge hrane i pića ne naplaćuju, a gosti zadržavaju narukvice za all inclusive do polaska na transfer. U slučaju potrebe za produženim boravkom u sobi, a u zavisnosti od raspoloživosti hotela usluga se doplaćuje na licu mesta. Transfer do aerodroma u kasnim večernjim satima.

8.,11.,12. ili 15. DAN
Poletanje aviona za Beograd u 01.00 čas (BJ7838/BJ7856). Obrok u avionu uz doplatu (ili u kešu u evrima ili kreditnim karticama). Dolazak u Beograd nakon dva sata leta (očekivano vreme sletanja aviona 03.30 časova).

Putnici moraju imati svoje zaštitne maske koje će koristiti na aerodromu, u avionu, u autobusu i zdravstvenim ustanovama u slučaju potrebe. Nije moguće unapred rezervisati određeno sedište u avionu. Po putniku je dozvoljeno nošenje jednog prtljaga do 20 kg težine kao i jedan ručni prtljag do 5 kg koji odgovara standardu avio kompanije Nouvelair. Bebe do 1,99 god. imaju pravo na 10 kg prtljaga i nemaju zasebno mesto u avionu. Napominjemo da se svaki dodatni kilogram naplaćuje po tarifi avio prevoznika koja je podložna promeni).

Trudnicama do kraja šestog meseca trudnoće za nekomplikovanu trudnoću nije potrebno lekarsko uverenje za putovanje.

Organizator putovanja je dužan da obavesti putnike o tačnom vremenu leta, po dobijanju informacija od avio prevoznika, a ne ranije od 48 sati u odnosu na vreme poletanja. Obaveza je putnika je da dostavi tačan broj mobilnog telefona, kako bismo bili u mogućnosti da ga obavestimo pozivom ili putem SMS poruke o tačnom vremenu leta, odnosno sastanku putnika. Ukoliko iz bilo kog razloga niste dobili informaciju o tačnom vremenu, 24 sata pre poletanja aviona iz Beograda, obavezno kontaktirati Organizatora putovanja. O satnici povratnog transfera putnike obaveštava predstavnik Organizatora putovanja.

Galerija

Uslovi plaćanja

NAČINI PLAĆANJA:

  • Cene su iskazane u evrima, a plaćanje cene aranžmana i avio troškova se vrši u agenciji, u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.
  • Iznos akontacije je najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, ostatak najkasnije 15 dana pre polaska gotovinom, uplatom na račun ili čekovima građana na 6 mesečnih rata.

Izleti

RAZGLEDANJE GRADA SOUSSA (poludnevni izlet)

Polazak iz hotela u prepodnevnim časovima. Dolazak u grad Sus, treći po veličini u Tunisu.Poseta Arheološkom Muzeju, u kome se nalazi velika kolekcija mozaika i skulptura iz punskog perioda i ranog hrišćanstva. Šetnja kroz Medinu, koja je pod zaštitom UNESCO-a, poseta prvoj džamiji u gradu i najstarijem objektu u Medini sa kulom Ribat, sagrađenom još u 8. veku kao utvrđenje. Izlet uključuje vodiča, transfer i ulaznice.

Cena izleta po osobi 25 eur, deca do 12 godina 15 eur.

TUNIS – KARTAGINA – SIDI BOU SAID (celodnevni izlet)

Polazak iz hotela u jutarnjim časovima. Dolazak u Kartaginu, koja je bila glavni grad drevne feničanske civilizacije, obilazak arheološkog lokaliteta, koji je je pod zaštitom UNESCO-a. Zatim obilazak gradića Sidi Bou Said, koji je poznat po andaluzijskom stilu, gde su svi objekti izgrađeni u plavo beloj kombinaciji. Zatim sledi obilazak centra grada Tunisa, i glavne avenije nazvane po prvom predsedniku Tunisa Habib Bourguiba, duž koje se nalaze butici poznatih brendova mode. Pauza za ručak. Izlet uključuje vodiča, transfer, ulaznice, ručak bez pića.

Cena izleta po osobi 50 eur, deca do 12 godina 25 eur.

KAIROUAN – EL JEM (celodnevni izlet)

Polazak iz hotela u jutarnjim časovima. Dolazak u grad Kairouan (Keruan), koji je u islamskom svetu poznat kao četvrto najvažnije svetilište posle Meke, Medine i Jerusalima. Obilazak gradske Medine i poseta Nacionalnom Muzeju islamske umetnosti u Raqqada-i. Pauza za ručak. Nakon toga sledi obilazak rimskog amfitetra iz 3.veka El Jem, koji je služio za gladijatorske borbe i poseta Arheološkom Muzeju sa značajnom kolekcijom rimskih mozaika.  Izlet uključuje vodiča, transfer, ulaznice, ručak bez pića.

Cena izleta po osobi 50 eur, deca do 12 godina 25 eur.

KRSTARENJE BRODOM (poludnevni izlet)

Polazak iz hotela u jutarnjim časovima. Dolazak u luku Sus, odakle se piratskim brodom isplovljava na otvoreno more. Animacija na brodu, lagani ručak, voda, sezonsko voće. Kupanje na otvorenom moru. Povratak u luku Sus. Izlet uključuje transfer, lagani ručak, vodu, voće.

Cena izleta po osobi 30 eur, deca do 12 godina 15 eur.

PUSTINJA SAHARA (dvodnevni izlet sa noćenjem)

Prvi dan – polazak iz hotela u ranim jutarnjim časovima autobusom ka jugu, do El Džema, gde se nalazi najveći i najočuvaniji rimski amfiteatar na tlu Afrike. Razgledanje. Nastavak putovanja kroz nepregledne maslinjake do Mahresa, živopisnog ribarskog  naselja i poznate umetničke kolonije. Vožnja duž morske obale do Gabesa, najveće primorske oaze u Tunisu, a zatim prema unutrašnjosti do Matmate, jedinstvenog berberskog naselja u brdovitim predelima pustinje. Pauza za ručak. Obilazak jedne od naseljenih zemunica u kojima Berberi žive na tradicionalni, vekovima nepromenjeni način.  Nastavak vožnje kroz pustinju i dolazak u oazu Duz, koju nazivaju i vratima Sahare, gde počinje prava pustinja. Poseban doživljaj predstavlja jahanje kamila u karavanu preko peščanih dina (fakultativno, dodatno se plaća). Večera i noćenje u hotelu 4*.

Drugi dan – posle doručka, nastavak putovanja do Chott El Jerid, najvećeg isušenog slanog jezera u zapadnoj Sahari. Nakon prelaska jezera, sledi najzanimljiviji deo izleta, spektakularna vožnja džipovima (fakultativno, dodatno se plaća) kroz najlepše predele pustinje: peščane dine, kristalnu pustinju, slana jezera… Videćemo i lokalitete na kojima su snimani veliki svetski filmski spektakli kao npr. Engleski pacijent. Poseban doživljaj, naročito za ljubitelje naučne fantastike, jeste obilazak kulisa specijalno konstruisanih za snimanje filma Ratovi zvezda. Pauza za slikanje u podnožju veličanstvenog Saharskog Atlasa i obilazak Chebike, najlepše planinske oaze u Tunisu. Nastavak putovanja do Gafse i ručak u mestu Metlaoui. Nastavak putovanja prema severu, do Kairouana (Keruana, četvrtog svetog grada islama i duhovne prestonice Tunisa u kojoj se nalazi i veličanstvena keruanska džamija. Pauza u prodavnici tepiha, najlepšeg i najvrednijeg zanatskog proizvoda Tunisa. Kraj izleta. Povratak u hotele u ranim večernjim časovima. Izlet uključuje vodiča, transfer, noćenje u hotelu 4* (večeru i doručak), dva ručka, svi obroci su bez pića. Doplata za jahanje kamila i vožnju džipovima 30 eur po osobi.

Cena izleta po osobi 95 eur, deca do 12 godina 50 eur.

064/ 5746-266
032/820-020
Jugoslovenske armije 10, 32240 Lučani
info@elmar.rs
Radno vreme: 07-15h
FACEBOOK
INSTAGRAM