Title of the document Cenovnik

Rimini – San Marino – 5 dana/2 noćenja

RIMINI I SAN MARINO
2 noćenja / 5 dana / autobusom

Na samo 22 km od Riminija i jadranske obale nalazi se najstarija nezavisna republika na svetu, San Marino.
Rimini je u Italiji grad srednje veličine, centar regije Emilija – Romanja, koji već punih 160 godina predstavlja jedno od najpoznatijih i najčuvenijih letovališta Evrope. Smešten na obali Jadranskog mora, gotovo u liniji sa Zadrom na suprotnoj obali, Rimini se zapravo sastoji od desetak manjih mesta spojenih dugom peščanom plažom u predivnu rivijeru sa preko hiljadu hotela.

Rimini je grad duge i bogate istorije, osnovali su ga Rimljani u III veku p.n.e. i do danas je, posebno u delu koji se može nazvati stari grad, sačuvan veliki broj reprezentativnih spomenika iz antičkog, srednjovekovnog i renesansnog perioda. Svako nabrajanje ovih istorijskih bisera gubi smisao pred činjenicom da turisti, uključujući i ogroman broj Italijana, masovno dolaze isključivo zbog uživanja u čarima letnje zabave koju nude prelepe plaže, toplo more i izvanredan noćni provod. Na hiljade restorana, barova i klubova pružaju dobar razlog da se dan na moru ne završi dolaskom sa plaže…

Title of the document Upit za rezervaciju

Cenovnik

RIMINI I SAN MARINO
2 noćenja / 5 dana / autobusom

PROGRAM PUTOVANJA

1. dan POLAZAK
Polazak iz Kragujevca u 19h sa parkinga izmedju Rode i hale „Jezero“. Noćna vožnja kroz Hrvtasku i Sloveniju preko Italije sa usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti.
2. dan FERARA – RIMINI
Dolazak u Feraru u prepodnevnim časovima. Panoramsko razgledanje gradskog jezgra koje se nalazi na listi UNESKO-a. Videcemo brojne palate i crkve koje su ostale kao zaduzbine cuvene porodice D’Este. Videcemo i očuvane odbrambene zidine iz XV i XVI veka, zamak Estense, Katedralu Svetog Đorđa,… Šetnja jednom od najautenticnijih srednjevekovnih ulica u Evropi – Via delle Volte. Nastavak puta ka Riminiju. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.
3.dan RIMINI – RAVENA i BOLONJA (fakultativno) – RIMINI
Doručak. Slobodno vreme ili odlazak na fakultativni izlet – Ravena i Bolonja. Odlazak do Ravene – poslednje prestonice Zapadnog Rimskog carstva i sedišta vizantijske uprave. Panoramsko razgledanje grada: crkva San Apolinare in Classa, Teodorihov mauzolej, crkva San Vitale – najlepši mozaici hrišćanske umetnosti, Mauzolej Gala Placidia, Baptisterium, Museo Arcivescovile – episkopalni muzej, bazilika San Frančesko gde se nalazi i Danteov grob, Piazza del Popolo, Bazilika Ariana i crkva San Apolinare Nuovo,…Slobodno vreme. Nastavak putovanja za Bolonju. Po dolasku, panoramsko razgledanje grada: Piazza Magiore sa Bazilikom Sv. Petronija, mesto krunisanja Karla V za svetog rimskog cara, Palazzo d’Accursio, Neptunova fontana, Palazzo del Podesta, tornjevi Asinelli i Garisenda,… Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.
4.dan RIMINI – SAN MARINO (fakultativno)
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme ili odlazak na fakultativni izlet – San Marino. Panoramski razgled grada: Porta San Francesco, Palazzo Pubblico, Basilica San Marino, odbrambene kule sa kojih se pruža fantističan pogled na okolinu i Jadransko more. Slobodno vreme i mogućnost da se počastite nekim parfemom ili predmetom od kože po kojima je San Marino nadaleko poznat, po značajno nižim cenama od ostatka Evrope. Nakon slobodnog vremena povratak u Rimini po putnike koji nisu krenuli na izlet i polazak za Srbiju.
5. dan POVRATAK
Dolazak na mesto polaska u ranim jutarnjim časovima.

SMEŠTAJ: HOTEL PALMA RIMINI 3*.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

– Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabl deker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu
– Smeštaj na bazi 2 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* (kontitentalni – samoposluživanje) u Riminiju, u 1/2 i 1/2+1 sobama po zelji putnika.
– Razgledanje prema programu putovanja
– Usluga predstavnika agencije – vodiča
– Troškove realizacije programa

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

– Međunarodno zdravstveno osiguranje
– Individualne troškove putnika
– Doplata za jednokrevetnu sobu iznosi 30€ (isključivo na upit)
– Boravišnu taksu u zavisnosti od grada

Fakultativne izlete:

– Ravena i Bolonja – 30€
– San Marino – 15€

NAPOMENE U VEZI FAKLUTATIVNIH IZLETA:
Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cene fakultativnih izleta su po osobi, minimum za realizaciju izleta je 25 putnika. Cena izleta se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica i organizacije. Cene izleta podložne su promenama u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica za muzeje i lokalitete, goriva, putarina, parkinga, tunela, trajekta…Termini i program fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, vremenskih uslova, rasporeda plovidbe brodova i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner. Fakultativni izleti se plaćaju na licu mesta, isključivo u evrima, ino partneru ili pratiocu grupe.
NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:
• U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova.
• Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
• U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izlged pomoćnog ležaja zavise od smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom manjih dimenzija u odnosu na standardni ležaj.
• Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
• Putnik je dužan da poštuje pravila smeštajnog objekta i sam snosi odgovornost usled sankcionisanja od strane osoblja.
• Organizator putovanja, zadržava pravo rasporeda po sobama, u skladu sa strukturom soba smeštajnog objekta. Ukoliko postoji mogućnost u datom momentu u smeštajnom objektu, putnici će dobiti vrstu kreveta (bračni, razdvojeni) po želji, sobe jednu do druge, na istom spratu itd. Agencija se trudi da izađe u susret željama putnika, no često ovakve stvari nisu izvodljive – te ih ne možemo garantovati.

Aranžman je radjen na bazi minimum 50 prijavljenih putnika po autobusu. U slucaju nedovoljnog broja putnika, agencija zadrzava pravo otkaza aranzmana 3 dana pred put.

Uslovi plaćanja

NAČIN PLAĆANJA:
• 30% prilikom rezervacije, ostatak isplaćeno najkasnije 10 dana pred putovanje.