Title of the document Cenovnik

Rim – avionom 3 noćenja

RIM – VATIKAN – TIVOLI
4 dana/3 noćenja – avionom

RIM – je glavni grad Italije i regiona Lacio, ali i najveći i najbrojniji grad u Italiji sa oko 2,7 miliona stanovnika. Prema legendi, grad su osnovali Romul i Rem 21.aprila 753 godine p.n.e. pa sa pravom nosi ime VEČNI GRAD. Rim je kulturno-istorijski centar Italije i Evrope, a stari deo Rima je pravi muzej na otvorenom u kome se nalaze ostaci drevnih zgrada, trijumfalni lukovi, trg sa fontanama, Koloseum…najveći amfiteatar ikada izgrađen u Rimskom carstvu.

Kategorija: Oznake: , ,
Title of the document Upit za rezervaciju

Cenovnik

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan. BEOGRAD – RIM
Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla“ dva sata pre poletanja aviona. Vreme leta u tabeli. (proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme). Doček i panoramsko razgledanje grada autobusom sa vodičem na srpskom jeziku. Transfer u hotel i smeštaj. Slobodno vreme ili mogućnost organizovanja fakultativne pešačke ture: Termini, crkva Sv. Petra u lancima (statua Mikelanđelovog Mojsija), forum Romanum sa Koloseumom, Trg Venecija sa Trajanovim forumom, Palata Venecija, Fontana Di Trevi, Španski trg, Panteon, Trg Navona… Noćenje.
2. dan RIM – KOLOSEUM I FORUM – RIM NOĆU
Doručak. Nakon doručka slobodan dan ili mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska Koloseuma i Foruma. Obilazak najznačajnijih lokaliteta antičkog Rima, mesta na kome je on nastao i na kome su ovekovečene njegove najveće pobede i dostignuća. Obilazak uključuje: Koloseum, najveći rimski amfiteatar koji oživljava atmosferu najznačajnijeg društvenog događaja antičkog Rima – borbe gladijatora; brežuljak Palatino, mesto na kome je, po legendi, vučica odgajila Romula i Rema, mitske osnivače grada i koji u narednim vekovima postaje najelitnija rezidencijalna zona, mesto stanovanja rimskih imperatora i uglednih građana; Forum, centar političkog, javnog i komercijalnog života, u okviru koga se nalaze ostaci bazilika, tržnica, sudnica i hramova… OBAVEZNA PRIJAVA U AGENCIJI PRILIKOM REZERVACIJE. Po završetku
obilaska slobodno vreme za individualne aktivnosti. U večernjim satima mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska u boemsku četvrt Rima – Trastevere. Šetnja kroz Trastevere gde će vas dočekati ambijent iz Felinijevih filmova, dobar provod, ljubazni domaćini i bezbroj suvenirnica, galerija, barova i restorana sa tradicionalnom kuhinjom i dobrim vinom.. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje
3. dan. RIM – TIVOLI
Doručak. Nakon doručka slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska u Tivoli i poseta fontanama kompleksa „Villa D’ Este“. U vili je živeo kardinal Hipolit II D’ Este, a u istoj je ugostio pape, kraljeve i prinčeve, vojvode i čuvene umetnike. Palatu krase mnogobrojni mozaici koji predstavljaju slike iz svakodnevnog života. Jedinstvena je zbog više stotina monumentalnih fontana, od kojih su najlepše one koje su izgrađene u baroknom stilu i imitiraju zvukove kao što su cvrkut ptica ili orgulje. Nakon obilaska povratak u hotel. Noćenje.
4. dan. RIM – VATIKAN – BEOGRAD
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme ili mogućnost organzovanja fakultativne posete Vatikanskim muzejima i Sikstinskoj kapeli. Prilikom posete muzejima, obilazi se najznačajniji deo zbirki: zbirka antičkih statua, sala sa tapiserijama, sala geografskih mapa iz 16. veka, sala kandelabra, sobe koje je oslikao Rafaelo… Posebno se ističe Sikstinska kapela, čiju tavanicu je oslikao čuveni Mikelanđelo. OBAVEZNA PRIJAVA U AGENCIJI PRILIKOM REZERVACIJE.
Obilazak se završava na velelepnom trgu ispred crkve Svetog Petra, u kojoj se nalazi čuvena „Pieta“, jedino potpisano delo svestranog renesansnog umetnika Mikelanđela. Crkvu je uredio Bernini, najznačajniji umetnik italijanskog baroka. Slobodno vreme do transfera na aerodrom. Polazak aviona za Beograd (planirano vreme ispod tabele). Dolazak u Beograd .
5. dan. RIM – BEOGRAD za polazak 28.04.2023.
Transfer na aerodrom. Polazak aviona za Beograd (planirano vreme ispod tabele). Dolazak u Beograd .

U cenu je uračunato
– avionski prevoz na relaciji Beograd – Rim – Beograd kompanijom Air Serbia
– aerodromske takse i obavezno osiguranje u avio saobraćaju ( 77 evra, podložne su promeni)
– smeštaj u Rimu (3 noćenja sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/2+1 sobam
– autobuski transfer aerodrom – hotel – aerodrom sa panoramskim razgledanjem grada na srpskom jeziku
– troškove organizacije i vođenja aranžmana
– usluge licenciranog vodiča
U cenu nije uračunato
– Individualno međunarodno putno zdravstveno osiguranje
– ulaznice i fakultativne izlete
– obaveznu gradsku komunalnu taksu za Rim i okolinu za boravak u hotelima sa 3* – 4 € po noćenju / po osobi, a za boravak u hotelima sa 4* – 6 € po noćenju / po osobi – plaća se na recepciji hotela

DOPLATA ZA 1/1 SOBU: 150 €
POPUSTI:
– deca od 0 – 2 godine plaćaju 25€ u pratnji dve punoplatežne osobe (nemaju sedište u avionu, nemaju ležaj u hotelu)
– deca od 2 – 12 godina popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u avionu, imaju ležaj u hotelu)
– treća odrasla osoba u sobi 1/2 +1 popust 5%
CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 10 putnikadeca od 2-12 godina ostvaruju popust, deca od 0-2 godine besplatno):
-Vatikan (sa ulaznicom i lokalnim vodičem na srpskom jeziku) – 55 € odrasli/45 € deca – odlazak metroom, karta uključena u
cenu, povratak individualni
· Koloseum i Forum (sa ulaznicom i lokalnim vodičem na srpskom jeziku) – 50 € odrasli/40 € deca
· Antički Rim – 25 € odrasli / 15 € deca
· Tivoli (sa ulaznicom i lokalnim vodičem na srpskom jeziku) – 55 € odrasli /40 € deca
· Pešačko razgledanje grada – 25 € odrasli / 15 € deca
· Rim noću – 30 € odrasli / 20 € deca
NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:
Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Realizacija fakultativnih izleta biće uslovljena trenutnom epidemiološkom situacijom i merama koje budu važile u trenutku putovanja. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije… Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvodjenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.

 

Uslovi plaćanja

NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA:
1. 40% prilikom rezervacije, a ostatak od 60% najkasnije 10 dana pre putovanja
2. 40% prilikom rezervacije, a ostatak od 60% u jednakim mesečnim ratama čekovima građana BEZ KAMATE najkasnije do:
Za polaske od 01.02. do 01.04.2024.-15.06.2024.
Za polaske od 01.04. do 01.06.2024.-15.08.2024.
Za polaske od 01.06. do 01.10.2024.-15.12.2024.

VT

Galerija