Title of the document Cenovnik

Atina – 3 noćenja, Uskrs 2024.

ATINA
KOLEVKA ZAPADNE CIVILIZACIJE
6 DANA/ 3 NOĆENJA

ATINA je poznata kao kolevka zapadne civilizacije, prepoznatljiva po klasičnim mermernim stubovima, ali i kao moderan, urban grad s gustim saobraćajem. Grad se prostire između ovih krajnosti, a raznovrsni uticaji Istoka i Zapada prepliću se na pijacama, u kafeima i tavernama koji su izgrađeni na antičkim ruševinama, a naslanjaju se na vizantijske crkve optočene zlatom. Zime u Atini su blage, sunčane, sa veoma malo padavina,

Posvećen boginji Atini, po kojoj je grad dobio ime i koja je vekovima bila njegova zaštitnica, Atina kao da nosi duh borbi bogova sa Olimpa. Prva asocijacija pri pomenu Atine sigurno je Akropolj sa Partenonom kao najvećim i najznačajnijim hramom koji dominira Atinom već dve i po hiljade godina. Podignut u doba Perikla, hram je bio posvećen zaštitnici grada boginji Atini. Kao i mnogi drugi artefakti, statua boginje napravljena od slonovače i zlata nije sačuvana.

Title of the document Upit za rezervaciju

Cenovnik

DOPLATE za transfere iz drugih gradova:

 • Užica (transfer do Preljina) 15 €,
 • Pozega (transfer do Preljine) 15 €,
 • Kragujevca (transfer do Mrčajevaca) 10€,
 • Minimum za realizaciju transfera je 4 punoplative osobe.

ARANŽMAN OBUHVATA:

 • prevoz autobusom turističke klase (klima, AUDIO oprema)
  smeštaj u nekom od hotela iz lanca Boutique ( Boss Boutique 4*/ Breeze Boutique 4*/ International Atene 4*) u 1/2 i 1/3 sobama na bazi tri noćenja sa doručkom,
  panoramsko razgledanje Atine u pratnji vodiča
  usluge turističkog vodiča/pratioca tokom putovanja
  troškove organizacije putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

 • putno zdravstveno osiguranje
  individualne troškove
  fakultativne izlete
  boravišna taksa 1,5€ po danu po osobi

POPUSTI – DOPLATE:

 • Deca do 6 godina , u pratnji dve punoplative osobe , u zajedničkom ležaju, plaćaju 50 €, (cenu karte).
  Deca do 12 godina ostvaruju popust 10 € na cenu aranžmana, imaju sopstveni ležaj i sedište u autobusu.
  Doplata za dodatno sedište u autobusu iznosi 50 € – ISKLJUČIVO NA UPIT
  Raspored sedenja u autobusu pravi agencija prema prijavi putnika,za izbor sedišta važi doplata 25 € ISKLJUČIVO NA UPIT
  Dozvoljeni prtljag jeste 1 putna torba čija dimenzija – dužina+širina+visina ne prelazi 158cm, maksimalna težina prtljaga je 20 kg. Svaki dodatni kofer se plaća 20€.
  Doplata za sobu 1/1 – ISKLJUČIVO NA UPIT

FAKULTATIVNI IZLETI:

 • Akropolj (ulaznica za Akropolj i razgledanje u pratnji lokalnog vodiča) – odrasli 40€ / deca do 12.god 30€
  Peloponez sa ulaznicama za Epidaurus, Mikenu i Nafplio – odrasli 60€ / deca do 12.god 40€
  Rt Sunion – 20€ / deca do 12.god 15€
  PAKET IZLETA 110€

Program putovanja

PROGRAM PUTOVANJA:
1.Dan– PRELJINA (29.04.2024.)
Polazak iz Preljine oko 13h. Vreme polaska može biti korigovano u zavisnosti od uslova na putu i graničnim prelazima. Putnici ce biti obavešteni dva dana pre polaska o svim detaljima polaska. Putovanje preko Niša i Skoplja sa usputnim pauzama radi odmora i carinskih formalnosti. Noćna vožnja sa pauzama.

2.Dan –ATINA (30.04.2024.)
Dolazak u Atinu u prepodnevnim satima. Sledi panoramsko razgledanje grada autobusom u pratnji vodiča: Trgovi Omonija i Sintagma, parlament, rezidencija, Olimpijski stadion, Cipio, Hadrijanov slavoluk, Zevsov hram, akademija, univerzitet, biblioteka… Smeštaj u hotel posle 14h. Slobodno vreme za odmor i individualne aktivnosti. Mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska do Akropolja – simbola Atine. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3.Dan – ATINA – PELOPONEZ – ATINA (01.05.2024.)
Doručak. U prepodnevnim časovima mogućnosti odlaska na fakultativni izlet obilaska Peloponeza. Vožnja preko Korintskog kanala koji spaja Egejsko sa Jonskim morem. Obilazak Epidaurusa koji je poznat po rođenju Apolonovog sina. Nakon obilaska odlazak do Mikene-obilazak Lavlje kapije i kraljevske grobnice, grad Nafplio. Povratak u Atinu u večernjim satima. Slobodno vreme za individualne aktivnosti.!!! Noćenje.

4.Dan -ATINA – RT SUNION – ATINA (02.05.2024.)
Doručak. Popodne mogućnost fakultativnog izleta, Glifada, Rt Sunion (najjužniji rt Atičkog poluostrva, opisan u Homerovoj Odiseji, na kom se nalazi Posejdonov hram). Povratak u Atinu, vožnja i odmor duž atinske rivijere. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Repriza novogodišnje noći na trgu. Noćenje.

5.Dan- ATINA (03.05.2024.)
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U popodnevnim satima napuštamo Atinu. Sledi noćna vožnja preko Grčke, Severne Makedonije i Srbije uz usputne pauze za odmor, osveženje…

6 .Dan – PRELJINA (04.05.2024.)
Dolazak u Kraljevo i Preljinu u jutarnjim časovima. Kraj putovanja.

Uslovi plaćanja

 • 30% prilikom rezervacije, ostatak 10 dana pre putovanja;
 • 30% prilikom rezervacije, ostatak čekovima građana do 15.01.2024. (čekovi se deponuju u agenciji prilikom rezervacije- svi čekovi datumirani svakog 15-og u mesecu)
 • Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, na dan uplate.

TKV

Smeštaj

OPIS SMEŠTAJA :
HOTEL „BOSS BOUTIQUE“ ★★★★
Hotel se nalazi u Atini u regionu Atika, na 400 metara od Narodnog pozorišta Grčke i na 400 metara od trga Omonija. Medju sadržajima ovog objekta su restoran, recepcija koja radi 24 sata i zajednički salon, kao i besplatan WiFi u celom objektu. Hotel ima porodične sobe. Hotel će gostima pružiti klimatizovane sobe sa radnim stolom, čajnikom, frižiderom, sefom, TV-om sa ravnim ekranom i sopstvenim kupatilom sa tušem.
U Boss Boutique Athens sve sobe su opremljene posteljinom i peškirima. Smeštaj nudi kontinentalni doručak ili doručak na bazi švedskog stola.
Popularna odredišta u blizini Boss Boutikue Athens uključuju Nacionalni arheološki muzej Atine, stanicu metroa Omonia i centralnu zgradu Atinskog univerziteta. Najbliži aerodrom je Aerodrom Elefterios Venizelos, udaljen 35 km od hotela.
Smeštaj u nekom od hotela iz lanca Boutique ( Boss Boutique 4*/ Breeze Boutique 4*/ International Atene 4*)

Organizator putovanja zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije od navedenog hotela.