Title of the document Cenovnik

Istanbul, 3 noći, autobusom iz Čačka

ISTANBUL
6 dana/3 noćenja – autobusom

ISTANBUL – jedini grad na svetu koji se prostire na dva kontinenta, nekadašnja prestonica 3 velika carstva: Rimskog, Vizantijskog i Otomanskog. Leži na Bosforu koji odvaja evropski deo Turske od njenog azijskog dela. Prvo je bio poznat kao Vizantion, kasnije kao Konstantinopolis i konačno kao Istanbul. Ne propustite da upoznate najslavniju građevinu Aja Sofiju koju je u 6 veku podigao imperator Justinijan i koja je služila kao najveći hrišćanski hram na svetu. Danas je najpoznatiji muzej u Turskoj.

Kategorija: Oznake: , ,
Title of the document Upit za rezervaciju

Cenovnik

ISTANBUL – (3 NOĆI – 6 DANA)

PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN, ĈAĈAK
Polazak iz Čačka (Preljina) u 16 h, Kraljeva sa Keja oko 17 h . Noćna vožnja preko Bugarske sa kraćim usputnim zadržavanjima .

2. DAN, ISTANBUL – DŽAMIJA SULEJMANIJA (fakultativno)
Dolazak u Istanbul u prepodnevnim časovima. Panoramsko razgledanje grada autobusom uz pratnju stručnog lokalnog vodiča / starog jezgra Istanbula: Zlatni rog, Galata most, obilazak modernih kvartova Istanbula – Taksim i Bejolu. Smeštaj u hotel oko 15h. Slobodno vreme. Fakultativna poseta i obilazak džamije Sulejmanija – lepotice Istanbula. Druga je po veličini džamija u Istanbulu. Ova veličanstvena građevina je delo najpoznatijeg arhitekte iz Osmanskog doba – Mimar Sinana. SagraĎena je po naredbi Sultana Sulejmana Veličanstvenog. Sulejmanija je u narodu poznata i pod nazivom džamija koja nikada neće biti srušena. Ovaj naslov naglašava izuzetno jaku strukturu graĎevine koja je od izgradnje doživela više od stotinu zemljotresa, a da na njenim zidovima se nisu pojavile ni najmanje pukotine. Prema istoričarima, na izgradnju kompleksa utrošeno je oko 3200 kilograma zlata. U njoj je mauzolej osmanlijskog sultana Sulejmana Veličanstvenog kao i njegove žene Haseki sultan, poznatije kao Hurem. Nakon obilaska, slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3. DAN, ISTANBUL – ĈAMLIDZA-USKUDAR-DEVOJAĈKA KULA-KADIKOY-BAGDAD-UZIVANJE U AZIJSKOM DELU (fakultativno)
Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni izlet Upoznajte Aziju. Izlet počinje odlaskom na vidikovac Čamlidža i prelep pogled na Evropsku stranu Istanbula. Nastavlja se dalje prema Uskudaru, starom Azijskom naselju. Šetnja obalom do Devojačke kule. Fotografisanje jednog od simbola grada i prilika da se čuje mitološka priča vezana za ovaj lokalitet. Zatim sledi odlazak do trga Kadikoy. Slobodno vremene za upoznavanje sa čaršijom i uskim isprepletanim ulicima. Na kraju izleta odalzak do Bagdad ulice, najpoznatije pešačke i trgovačke ulice na ovoj strani grada. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

4. DAN, ISTANBUL – KRSTARENJE BOSFOROM I POSETA VASELJENSKOJ PATRIJARŠIJI (fakultativno) – DOLMABAHĈE PALATA (fakultativno) – TURSKO VEĈE (fakultativno)
Doručak. Slobodno vreme ili odlazak na fakultativno dnevno krstarenje Bosforom uz razgledanje grada: Zlatni Rog –najlepši deo Istanbula, Galata most i Galata kula, Džamija Selimija, Dolmebahče palata, poslednje sedište sultana , Bešiktaš – kvart grada sa stadionom istoimenog fudbalskog kluba, Ortokoj kvart, Rumeni hisar-čuvena vizantijska tvrĎava, Jedi kule ( sedam kula) , Devojačka kula, Jildiz palata….Nakon krstarenja , odlazak u kvart grada Fener i poseta Vaseljenskoj patrijaršiji. Nakon toga , fakultativni obilazak Dolmebahĉe palate, poslednje sedište sultana. Slobodno vreme. Uveče fakultativno odlazak u nacionalni restoran na večeru-TURSKO VEĈE sa programom /trbušni ples/. Noćenje.

5. DAN, ISTANBUL – PEŠAĈKA TURA I OBILAZAK LOKALITETA Hipodrom, Plava Džamija, Aja Sofija, dvorište Topkapi palate (fakultativno)
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme ili fakultativno obilazak najvećih kulturno istorijskih znamenja Carigrada ( GRAND TURA): Čemberlitaš – stub sa obručima iz vizantijskog perioda , Hipodrom , Teodosijev obelisk, Egipatski obelisk, Stub Troglave zmije , Plava dţamija – jedna od najspektakularnijih džamija na svetu, Aja Sofija – nekadašnja najveća crkva sveta. Topkapi palata – sedište osmanske imperije. Planiran povratak za Srbiju u popodnevnim časovima. Noćna vožnja preko Bugarske sa kraćim usputnim zadržavanjima.

6. DAN, KRALJEVO
Dolazak u Kraljevo u ranim jutarnjim časovima, sve u zavisnosti od zadržavanja na graničnim prelazima. Kraj programa

DOPLATA ZA TRANSFERE IZ DRUGIH GRADOVA:

 • Užica 15€ (transfer do Čačka),
 • Kragujevca 10€ (transfer do Mrčajevaca),
 • Požege 13€ (transfer do Čačka).
 • Minimum za realizaciju transfera je 4 punoplativa putnika.

ARANŽMAN OBUHVATA:

 • autobuski prevoz na navedenoj relaciji ( audio, A/C)
 • smeštaj u Istanbulu hotelu 3* ili 4* u 1/2 ili 1/3 standardnim sobama , na bazi 3 noćenja sa doručkom /švedski sto
 • obilaske prema programu putovanja ( Istanbul –panorama grada )
 • usluge stručnog vodiča za vreme trajanja aranžmana,
 • troškove organizacije putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
– fakultativne izlete i ulaznice,
– međunarodno zdravstveno osiguranje ( može se uplatiti u agenciji )
– individualni troškovi
CENA FAKULTATIVNIH IZLETA:

 1. Obilazak Aja Sofije, Plave Dzamije i Top Kapi palate (bez ulaznice ua Top Kapi palatu) – 20 € – obilazak sa lokalnim vodicem
 2. Tursko veče – 35 €
 3. Krstarenje Bosforom  sa Vaseljenskom patrijaršijom – 20 €
 4. Dzamija Sulejmanija– 10€
 5. Uzivanje u Azijskom delu Istanbula 30 €
 6. Taksim trg 15 €

POPUSTI ZA DECU :

 • Dete od 6 -12 godina u sobi sa dve punoplatežne osobe ostvaruje popust od 20€ ,ima svoje mesto u autobusu, I sopstveni ležaj
 • Dete od 6-12 godina u sobi sa jednom odraslom osobom ostvaruje popust 10€,ima svoje mesto u autobusu I sopstveni lezaj.
 • Deca do 6 godina , u pratnji dve punoplative osobe , u zajedničkom ležaju, plaćaju 40 €, (cenu karte).

DOPLATE ZA SEDISTA I JEDNOKREVETNU SOBU:

 • Doplata za dodatno sedište u autobusu iznosi 40 €
 • Prostor za prtljag u autobusu je ograničen i predvidjena količina prtljaga po putniku je jedan kofer i jedan komad ručnog prtljaga. Svaki dodatni kofer se plaća 20 €.
 • Raspored sedenja u autobusu pravi agencija prema prijavi putnika,za izbor sedišta za prva tri reda važi doplata 10 €
 • Doplata za 1/1 sobu je 60 €

OPIS HOTELA:
Nalazi se u starom istorijskom jezgru (Laleli, Aksaraj…), u trgovačkoj i turističkoj zoni, u blizini Kapali čaršije. U hotelu je dostupan WI-FI, Sobe su 1/2i1/3 .Svaka soba poseduje klimu i zasebno kupatilo, TV. U svom sastavu poseduje restoran nacionalne kuhinje i kafe bar.
-U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 12:00 časova, po lokalnom vremenu. Tačni nazivi hotela biće poznati 7 dana pre početka putovanja.
Hoteli: Grand Laleli 3*, Delta 4*, Hotel Klas 4*, Hotel Carlton 4*, Hotel Buyuk Sahinle 4*, Hotel Laleli Gonen
3*, Hotel Buyuk Keban 3+*

Organizator putovanja, zadzava pravo da promeni hotel, koji ce biti iste kategorizacije, a tačni nazivi hotela biće poznati 7 dana pre početka putovanja.

Način plaćanja

NAČIN PLAĆANJA:
– 30% prilikom rezervacije, ostatak 10 dana pre putovanja;
– 30% prilikom rezervacije, ostatak ĉekovima (čekovi se deponuju u agenciji prilikom
rezervacije – svi čekovi datumirani svakog 15-og u mesecu);
-Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS , na dan uplate.

TKV

Galerija