Title of the document Cenovnik

Manastir Mileševa – Žabljak – Crno jezero, izlet – polazak iz Čačka, Požege i Užica

 

Manastir Mileševa – Žabljak – Crno jezero
izlet – polazak iz Čačka, Požege i Užica

Title of the document Upit za rezervaciju

Cenovnik

Manastir Mileševa – Žabljak – Crno jezero

Termin putovanja:Polazak iz:CENA ARANŽMANA
23.9.2023.Čačak/G.Milanovac/Požega/Užice3.200 din
Iz G.Milanovca može biti organizovan transfer minibusom, putničkim automobilom sve u zavisnosti od broja prijavljenih putnika (minimum za organizaciju transfera je 2 putnika)
Način plaćanja 2 rate: I rata prilikom rezervacije, II rata najkasnije do 3 dana pre puta
Izlet obuhvata:
– prevoz turističkim autobusom/minibusom  (A/C,DVD)
– razgledanje prema programu, ulaznice (NP Durmitor – Crno jezero)
– usluge turističkog pratioca grupe i troškove organizacije izleta
Izlet ne obuhvata:
– individualne troškove putnika
– putno-zdravstveno osiguranje

Program putovanja:

Polazak iz Čačka autobusom u 5.00. Vožnja preko Užica i Zlatibora uz usputnu pauzu do manastira Mileševa nedaleko od Prijepolja. Manastir je osnovao kralj Vladislav, sin Stefana Prvovenčanog i unuk Nemanjin, u prvoj polovini 13. veka. Ugled i visoko mesto u crkvenoj hijerarhiji ovaj hram duguje i činjenici da je u njemu sahranjeno telo Svetog Save. Freska Mileševski Beli anđeo na grobu Hristovom predstavlja remek delo srpske umetnosti XIII veka. Nakon obilaska manastira, nastavak putovanja do graničnog prelaza Jabuka.
Nakon obavljanja graničnih formalnosti put nas preko mosta na Đurđevića Tari do Žabljaka. Obilazak obližnjeg Crnog jezera, koje je poznato kao ,,Biser Durimitora”. Narodno predanje kazuje da ga je stvorio Sveti Sava. Nalazi se na visini preko 1400m, a po površini je najveće u Nacionalnom parku Durmitor. Dugo je oko 1150m i sastoji se od dva manja jezera Velikog i Malog. U blizini se nalazi Titova pećina gde je Josip Broz sastavio plan za čuvenu bitku na Sutjesci. Nakon razgledanja ove prirodne lepote povratak u Žabljak. Prema legendi naziv mesta potekao je od glasnog kreketanja žaba koje žive na lokalitetu Otoke. Žabljak je ,,prestonica” zimskih sportova u Crnoj Gori zbog činjenice da je smešten podno Durmitora i okružen sa 23 planinska vrha. Slobodno vreme u najvišem urbanom naselju u jugoistočnoj Evropi, gde možete probati lokalne specijalitete poput kajmaka, ovčijeg kiselog mleka, cicvare, jagnjetine ispod sača… Povratak u Srbiju i dolazak u Čačak u kasnim večernjim satima.
DOKUMENTA POTREBNA ZA PUTOVANJE: važeća lična karta ili pasoš, za maloletnu decu obavezan je pasoš i overena saglasnost roditelja koji ne putuje.
Za realizaciju programa minimum 40 putnika. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa, spajanja grupe sa drugom agencijom ili otkaza putovanja najkasnije 3 dana pre početka putovanja. Organizator putovanja zadržava pravo izmene programa putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu u zavisnosti od objektivnih okolnosti). Program br. 45/23 od 15.8.2023.