Title of the document Cenovnik

Istanbul, 3 noći, avionom – Nova Godina

ISTANBUL
4 dana/3 noćenja – avionom

ISTANBUL – jedini grad na svetu koji se prostire na dva kontinenta, nekadašnja prestonica 3 velika carstva: Rimskog, Vizantijskog i Otomanskog. Leži na Bosforu koji odvaja evropski deo Turske od njenog azijskog dela. Prvo je bio poznat kao Vizantion, kasnije kao Konstantinopolis i konačno kao Istanbul. Ne propustite da upoznate najslavniju građevinu Aja Sofiju koju je u 6 veku podigao imperator Justinijan i koja je služila kao najveći hrišćanski hram na svetu. Danas je najpoznatiji muzej u Turskoj.

Title of the document Upit za rezervaciju

Cenovnik

1. dan (29.12.2019.) BEOGRAD – ISTANBUL
Sastanak putnika na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” kod šaltera (broj 707) u sali za međunarodne odlaske tri sata pre poletanja aviona (04:50 časova). Poletanje za Istanbul (u 07:50 časova, FHY 512). Posle nepunog dvočasovnog leta sletanje na aerodrom u Sabiha Gokcen u 11:40 časova po lokalnom vremenu. Transfer do izabranog hotela ili mogućnost fakultativne posete vidikovcu Čamlidža uz pauzu za kafu i panoramskog razgledanja grada: prelazak iz Azijskog u Evropski kontinenat prvim mostom na Bosforu, bulevar Barbaros, spomenik velikog osmanskog gusara Hayrettin Barmarosa, prolazak kroz Bešiktaš, Dolmabahče palata, gradski stadion Besiktas, prelazak kroz Taksim, bulevar Tarlabasi, Pera Palace hotel u kome su odseli gosti Orijent Ekspresa, Džamija Mehmed Paše Sokolovića, prelazak iz novog u stari deo grada preko Ataturk mosta na Zlatnom rogu, nastavak puta bulevarom Ataturk, Valensov akvadukt, Fatih i Laleli kvart. Cena fakultativnog panoramskog obilaska sa vidikovcem Čamlidža, po osobi: 20 evra. Noćenje.

2. dan (30.12.2019.) ISTANBUL
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili mogućnost fakultativnog obilaska Sultanahmeta. Obilazak Sultan Ahmetove ili Plave džamije i Topkapi palate, rezidencije osmanskih sultana iz koje su vladali 400 godina.
Cena po osobi 40 evra (*cena obuhvata ulaznice kako za Topkapi palatu i Aja Sofiju, koja je po programu narednog dana i usluge lokalnog vodiča). Kraj izleta na trgu Sultanahmet, u blizini Kapali čaršije. Slobodno vreme ili fakultativni obilazak palate Dolmabahče na Bosforu, poslednje rezidencije osmanskih sulltana, jedne od najlepših evropskih palata. Cena po osobi: 30 evra. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan (31.12.2019.) ISTANBUL
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativna poseta Vaseljenskoj patrijaršiji u kvartu Fener, nakon čega sledi krstarenje Bosforom u trajanju od sat i po: Zlatni rog, najlepši deo Istanbula, Galata most i Galata kula, džamija zakonodavca Sulejmana Velicanstvenog, Dolmabahče palata, Bešiktaš, Ortakoj džamija, prolazak ispod 2 mosta na Bosforu, tvrđave Rumeli hisar i Anadolu hisar, Devojačka kula. Kraj izleta kod Egipatske pijace. Cena po osobi: 35 evra. Nakon izleta vreme za slobodne aktivnosti ili nastavak obilaska trga Sultanahmet započetog prethodnog dana. Obilazak antičkog Hipodroma i veličanstvene Justinijanove crkve Božanske mudrosti, današnjeg muzeja Aja Sofije. Povratak u hotel. Individualni doček Nove godine. Noćenje.
*Izlet Sultanahmet prinuđeni smo da podelimo na Plavu džamiju i Topkapi saraj prvog dana i Aja Sofiju i Hipodrom drugog dana, s obzirom na radno vreme objekata tokom Novogodišnjih praznika.

4. dan (01.01.2020.) ISTANBUL
Doručak. Slobodan dan za individualni obilazak grada. Transfer na aerodrom. Poletanje aviona za Beograd u 19:15 časova po lokalnom vremenu FHY 511. Sletanje u Beograd u 19:05 časova po lokalnom vremenu.

Cene smeštaja po osobi, u dvokrevetnoj sobi prema tabeli u evrima
Rezervacija trokrevetne i jednokrevetne sobe isključivo na upit !
Trokrevetne sobe su dvokrevetne sa pomoćnim ležajem.
(Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate)

Jedinstvena cena putovanja obuhvata:
Prevoz čarter letom (low cost kompanija) na relaciji Beograd-Istanbul– Beograd sa uključenim taksama, grupni autobuski transfer aerodrom-hotel-aerodrom, smeštaj u standardnim dvokrevetnim sobama u hotelu na bazi noćenja sa doručkom, usluge lokalnog vodiča na destinaciji na srpskom jeziku i troškovi organizacije putovanja.
U cenu aranžmana nije uračunato: međunarodno putno osiguranje, fakultativni izleti i posete, hrana I piće na letu, ekstra troškovi.

OPIS HOTELA:
Hotel – Aspalace The Istanbul Old City 3* https://www.aspalacehotel.com/
Nalazi se u starom delu grada Laleli, nedaleko od glavnih turističkih znamenitosti Istanbulu. Sve sobe su nedavno renovirane poseduju kupatilo sa tuš kabinom i fenom za kosu, besplatan WiFi, flat-screen TV, klima uređaj, sef (ne plaća se). Usluga je na bazi noćenja sa doručkom–švedski sto. Tramvajska stanica Aksaraj i nekoliko autobuskih stanica nalaze se u neposrednoj blizini hotela, kojima stižete do drugih delova Istanbula, uključujući Trg Taksim i Ulicu Istiklal. Kapali čaršija je udaljena 1 km, a istorijska četvrt Sultanahmet 2 km.
Hotel – Bergama 3*
https://www.ht-hotels.com/
Hotel se nalazi u delu Fatih, neddaleko od glavnih turistickih atrakcija. Sve sobe poseduju SAT TV, klima uređaj, direktnu telefonsku liniju, mini-bar, fen za kosu, sef, Wi Fi internet. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom– švedski sto. Gostima su u okviru hotela na raspolaganju recepcija koja radi non-stop i terasa. Sulejmanova džamija se nalazi na 800 metara od hotela, a Kapali čaršija je udaljena 1 km.
Hotel – Grand Asiyan 4*
www.hotelgrandasiyan.com
Nalazi se u srcu starog Istanbula na Laleliju. Na pešačkoj udaljenosti od Kapali čaršije (500 m), Aja Sofije, Plave džamije (oko 1.5 km) i drugih znamenitosti ove prestonice. Sve sobe poseduju SAT TV, klima uređaj, direktnu telefonsku liniju, mini-bar, fen za kosu, sef, Wi Fi internet. U sklopu hotela je restoran na 8. spratu sa koga se pruža pogled na Mramorno more, bar, spa centar (tursko kupailo, sauna, zatvoreni bazen–uz doplatu). Usluga je na bazi noćenja sa doručkom–švedski sto.
Hotel – Ikbal 4*
http://ikbal-de-luxe-hotel.hotel-istanbul.net/en/
Hotel je smešten u starom delu Istanbula, blizu Topkapi Palate, Aja Sofije, Kapali čaršije i drugih turističkih atrakcija. Udaljen je 4km od Taksima i 12km od aerodroma Ataturk. Standardne sobe imaju jedan veliki ili dva odvojena kreveta, klimu, sat tv, direktnu telefonsku liniju, internet, mini bar, sef, i fen za kosu. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom–švetski sto.
Hotel – The Central Palace 4+* http://www.thecentralpalace.com/taksim/en/main/
Hotel se nalazi na manje od 100 metara od Trga Taksim, samog srca Istanbula, i nedaleko od trgovačke ulice Istiklal. Nudi luksuzne sobe i kompletan izbor velness sadržaja. Čuveni trgovački kvart Nišantaši udaljen je 1,8 km od hotela. Sve sobe su klimatizovane i odlikuje ih spoj otomanskog dekora i modernih aparata. Uključuju veći prostor za sedenje i deluks kupatila sa hidromasažnom kadom. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom– švedski sto. Hotelski spa centar sadrži saunu, hidromasažnu kadu i hamam ukrašen tradicionalnim turskim motivima. Hotel Central Palace nudi besplatan bežični internet i besplatan parking.
Hotel – Divan Istanbul 5*
http://www.divan.com.tr/divan-istanbul/en
Ovaj hotel koji je izgradjen u modernom stilu nalazi se na jednoj od najboljih lokacija u Istanbulu, na tgu Taksim.
U ponudi ima spa centar, koji se prostire na površini od 1800 m² sa zatvorenim poluolimpijskim bazenom I turskim kupatilom. Prostrane sobe imaju savremen enterijer sa tradicionalnim turskim detaljima. Svaka soba sadrži LCD TV, baznu stanicu za iPod i mini-bar. U pabu Divan pripremaju se raznovrsna turska i internacionalna jela. Bar u lobiju nudi izvrsne koktele, dok se ukusni kolači i čokolade služe u poslastičarnici Divan. Usluga je na bazi noćenja sa doručkom–švedski sto.

Galerija

Uslovi plaćanja

Cene aranžmana kao i svih drugih doplata su izražene u evrima (osim ako drugačije nije definisano). Plaćanje se
vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.
Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni.

– Avans od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska
na put,
– gotovinski,
– čekovima građana do 6 mesečnih rata,
– preko računa.

Napomena

VAŽNE NAPOMENE:
Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan plaćanja.
Krajnji rok za obaveštavanje putnika, za slučaj otkazivanja aranžmana od strane agencije “Big Blue Group”d.o.o. je 5 dana pre početka putovanja.
Cena aranžmana za jednokrevetnu sobu se radi na upit.
Putna isprava (pasos) mora biti važeća minimum 6 meseci po povratku sa putovanja!
O tačnom vremenu leta putnik će biti obavešten po dobijanju informacije od avio prevoznika, a ne ranije od 48
sati u odnosu na vreme poletanja.
Putnici su u obavezi da daju tačna imena i prezimena, onako kako piše u pasošu, najkasnije 7 dana pred polazak. U protivnom, svaka kasnija promena podleže dodatnoj naplati od strane avio-kompanija, a troškove snose sami putnici.
Plaćanje fakultativnih izleta u Istanbulu je isključivo u evrima. Lokalna turistička agencija, organizator izleta,
zadržava pravo promene datuma i vremena polaska na izlet. Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka  gradova i lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama ili lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika ili promenom, predviđenog, vremenskog termina ulaska u neki lokalitet, naveden u programu putovanja ,štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično). Cene fakultativnih izleta objavljene u programu važe ako se za iste prijavi 20 i više učesnika. Ukoliko je broj putnika manji, izlet se može organizovati, ali po nešto višoj ceni. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora, obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.
Minimalni broj putnika za realizaciju programa je 150 učesnika. *Grupni autobuski transfer se odnosi na broj
putnika veći od 50. Napojnica: Uobičajeno je davanje napojnica, a običaj je da se i šoferima u Vašem autobusu
prilikom transfera ili izleta da bakšiš.

Za realizaciju programa je potrebno minimum 150 putnika. Krajnji rok za prijavu je 15 dana pre polaska ili do popune mesta. Krajnji rok za obaveštavanje putnika u slučaju otkazivanja putovanja od strane BIG BLUE GROUP je 5 dana pre početka putovanja. BIG BLUE GROUP DOO ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.
Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene kursa na monetarnom tržištu promeni cenu aranžmana. Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije BIG BLUE GROUP D.O.O. Cenovnik br. 4 važi od 02.12.2019. godine.