Title of the document Cenovnik

Vaskrs na Krfu – 3 noćenja


Vaskrs na Krfu
5 dana/3 noćenja – autobusom
KRF – Kao najveća i najznačajnija svečanost Grčke pravoslavne crkve, Uskrs se u čitavoj Grčkoj slavi sa izuzetnim poštovanjem. Ipak, najsvečanija i apsolutno jedinstvena proslava, koja privlači hiljade gostiju iz cele Grčke, ali i iz celog sveta, odigrava se na ostrvu Krf. Zanimljivi običaji, probuđena mediteranska priroda, mešavina boja, mirisa i ukusa, koncerti klasične muzike i neponovljiv osećaj blaženstva i uzvišenosti učiniće da ovo putovanje nikada ne zaboravite.
Fragmenti herojske istorije slavnih srpskih vojnika iz I svetskog rata predstavljeni u mauzolejima u Solunu, na ostrvu Vido i Srpskoj kući na Krfu  navešće vas da se duboko zamislite o veličini, slavi i požrtvovanosti predaka, nezapamćenom stradanju utkanom u temelje naše državnosti i barem nakratko skinuće prašinu sa zaboravljenih kategorija kao što su rodoljublje, patriotizam, slobodarstvo i žrtvovanje zarad višeg cilja.
Title of the document Upit za rezervaciju

Cenovnik

CENA: izražena u evrima, plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate.

Transferi:
– Čačak, Topola, Vrnjačka Banja, doplata ………………………………………………..………………. 5 €

ARANŽMAN OBUHVATA :
-prevoz modernim turist. autobusom, klima, dvd…
-2 noćenje sa doručkom na Krfu, hotel sa 3*
-1 noćenje sa doručkom u Paraliji, hotel 3*
-prevoz trajektom Igumenica – Krf – Igumenica
-vodičke usluge I troškove organizacije

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
-troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja
-fakultativne programe i ulaznice
-ostale nepomenute usluge.

Fakultativni izleti: minimim 25 putnika
– Ahilion (autobus, vodič, ulaznica) …………………………………………………………………………………. 12 €
– Ostrvo Vido (brod, vodič) ……………………………………………………………………………………..…….. 7 €
– Meteori (autobus, vodič, ulaznica)…………………………………….….……..…………………..………. 10 €

Popusti:

– Deca do 10 godina u zajedničkom ležaju ostvaruju popust 20%

Doplata:

– za jednokrevetnu sobu………………………………..………………………………………………………….. 45 €

Uslovi plaćanja:

– 30% pri rezervaciji, ostatak u mesečnim ratama. Poslednja najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje.
– Plaćanje u gotovom, čekovima građana
Odloženo plaćanje:
– učešće 49 € / 39 €. Ostatak na 4 jednake mesečne rate po 30 €, poslednja 20. jula 2020.g.
– Garancija plaćanja:  čekovi.

NAPOMENE:
– za realizaciju putovanja minimalno 42 putnika. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja
prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije
5 dana pre početka putovanja. Program objavljen 24.12.2019.
– Uz ovaj program važe opšti uslovi putovanja organizatora putovanja Licenca OTP: 463/2010.

Program putovanja

1.dan 16.04., Beograd – Kragujevac – Grčka

Polazak iz Novog Sada (transfer do Beograda) 14,00, Beograda u 15:00, Kragujevca u 16:00. Tačno vreme i mesto polaska biće poznato 2 dana pre putovanja. Priključenje putnika duž auto-puta. Putovanje preko Makedonije. Noćna vožnja sa pauzama za odmor i osveženje.

2.dan 17.04. Krf

U jutarnjim satima dolazak u luku u Igumenici. Putovanje trajektom do ostrva Krf (oko 2 sata). Nakon pristajanja trajekta, panoramski obilazak glavnog grada Krfa. Izgrađen u venecijanskom stilu, prepun zelenila, divnih trgova, uskih uličica na kojima se vidi uticaj engleske i venecijanske arhitekture, kao i dobro sačuvane znamenitosti ranijih osvajača. Koristimo pauzu na platou iznad zaliva Garica i Kanon. Pred vama je očaravajuća panorama dva ostrvca u zalivu. Na Kanoniu je crkva Bogorodice Vlaherne, a na Pontikonisiu, u prevodu Mišje ostrvo je kapela. Posle priče o Odiseju, Posejdonu i Polifemu i fotografisanja, odlazak u obilazak sjajnog dvorca Ahilion. Šetnja vrtovima odakle se pruža prelepa panorama Krfa. Palatu je podigla Austrijska nesretna carica Elizabeta krajem XIX veka, zauzima 200.000 m2, a delo je Italijanskog arhitekte Rafaela (fakultativno). Odlazak u hotel. Smeštaj i odmor. U kasno popodne odlazak u centar grada Krfa. Grad ima dve tvrđave, staru i novu, obe se nalaze u centralnom delu grada. Nastavljamo razgledanje grada: trg Esplanada, Crkva Sv. Spiridona (zaštitnika Krfa), Krfsku katedralu koja čuva posmrtne ostatke Sv. Teodore. U slobodno vreme predlažemo da svakako prošetate Liston ulicom, koju krase mnogobrojni fenjeri. Uveče povratak u hotel… Noćenje.

3.dan 18.04. Krf

Doručak. Odlazak u jutarnjim satima do crkve Svetog Spiridona odakle polazi svečana litija. Uz pratnju simfonijskog orkestra u srebrnom kovčegu mošti svetog Spiridona čudotvorca i zaštitnika Krfa obilaze grad. Mornari, vojnici, učenici i brojno sveštenstvo u svečanoj povorci na rukama nose cvećem ukrašene Plaštanice. U 11:00 časova kada se oglase zvona koja najavljuju prvo Hristovo Vaskrsenje, počinje jedinstvena ceremonija, sa prozora i terasa na pločnik se bacaju vrčevi – ćupovi. Običaj koji izaziva uzbuđenje kod desetine hiljada prisutnih posetilaca na gradskim ulicama. Razbijeni delovi se uzimaju kao suveniri za sreću. Potom je u planu obilazak Srpske kuće. Čas istorije o epopeji srpskih vojnika u I svetskom ratu. Dolazak do luke i ukrcavanje putnika na brodić koji žele da posete ostrvo Vido (fakultativno). Na Vidu je mauzolej – grobnica srpskih vojnika. Nestvarna tišina na ostrvu kao da odaje minut ćutanja za pale srpske borce. Povratak sa Vida i slobodno vreme. Kasno popodne odlazak na odmor u hotel. Okupljanje grupe u 20:00 h i odlazak do grada Krfa. Na lepom trgu Spianada, zajedno sa više desetina hiljada ljudi, pod svetlošću zapaljenih sveća bićete deo veličanstvene i jedinstvene proslave Vaskrsa uz litiju. Posle parade filharmonijskih orkestara vrhunac večeri, tačno u ponoć kada je vaskrsao Isus Hrist počinje vatromet koji upotpunjuje magično veče. Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan 19.04. Krf – Kalambaka – (Metori) – Paralija

Raniji doručak. Odlazak u luku, ukrcavanje na trajekt plovidba do Igumenice. Nastavak putovanja do živopisnog gradića u podnožju Meteora, Kalambake. U podnevnim satima, na Vaskrs, dolazak do Meteora kompleksa srednjevekovnih manastira. Obilazak manastira Preobraženje – Veliki Meteor. Potom poseta radionici za ručnu izradu ikona. Predah za odmor ili ručak kod Kalambake. Nastavak putovanja pored Larise. Predveče dolazak u Paraliju. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

5.dan 20.04. Paralija – Solun – Kragujevac – Beograd

Doručak. Polazak za Solun. Po dolasku panoramsko razgledanje grada: Bela kula, Sajam, Rotonda, Galerijusov slavoluk, Aristotelov trg, spomenik kralju Konstantinu. Obilazak Srpskog vojničkog groblja na Zejtinliku. Slobodno vreme do 14,00 kada je polazak za Srbiju. Dolazak u polazna mesta oko ponoći.