Title of the document Cenovnik

Istra – Biser Jadrana, 2 noći

BISER JADRANA – ISTRA
PLITVICE – OPATIJA – PULA – BRIONI – BALE -ROVINJ
5 dana/2 noćenja – autobusom

Najveće jadransko poluostrvo površine 3.476 km² i koje se nalazi na severoistočnoj obali Jadrana. Najvećim delom se nalazi u Hrvatskoj (90%) i Sloveniji, dok se područje oko mesta Milje nalazi u Italiji.
Položaj između Tršćanskog i Kvarnerskog zaliva, odnosno Jadranskog mora i srednje Evrope omogućili su razvoj vekikih gradova Trsta, Kopra, Pule, Rijeke, brodogradilišta, intenzivnog saobraćaja, te evropski značajnog turističkog kompleksa.

Kategorija: Oznake: ,
Title of the document Upit za rezervaciju

Cenovnik

BISER JADRANA – ISTRA
PLITVICE – OPATIJA – PULA – BRIONI – BALE -ROVINJ

Doplata za polazak iz:

 • Niša (transfer do Kraljeva) 20€,
 • Kruševca 13€,
 • Trstenika 10 €,
 • Vrnjačke Banje 10 €,
 • Užica 15 € (transfer do Preljine),
 • Pozega 13 € (transfer do Preljine),
 • Kragujevca 10 € (transfer do Mrčajevaca).
 • Minimum za realizaciju transfera je 4 punoplative osobe

PROGRAM PUTOVANJA:
1.DAN
Polazak iz Kraljeva u 20h sa stajališta Kej, Ĉaĉka ( Preljina 20.30h), Beograda (Sava centar –oko 22.30h). Vreme polaska moze biti korigovano u zavisnosti od uslova na putu i granicnim prelazima. Noćna vožnja kroz Srbiju i Hrvatsku uz usputna stajanja radi odmora i carinskih formalnosti.

2.DAN
Dolazak u Plitvice u jutarnjim satima .Obilazak Nacionalnog parka „ Plitvička jezera“ (fakultativno). Plitvička jezera najstariji su i najveći nacionalni park Rebublike Hrvatske. Svojom prirodnom lepotom ovo područje oduvek je privlačilo zaljubljenike u prirodu. Planirani obilazak 3-4 sata. Nakon obilaska nastavak putovanja prema Opatiji. Dolazak u Opatiju i slobodno vreme od 2 časa za uživanje na čuvenoj Promenadi sa pogledom na divan zaliv i raskošnu arhitekturu brojnih hotela. Opatija je jedno od najekskluzivnijih letovališta Hrvatske. Nastavak putovanja prema Puli. Dolazak u hotel „PULA“ 3* koji se nalazi na samoj obali mora. Smeštaj u hotel. Večera. Noćenje.

3.DAN
Doručak. Posle doručka panoramsko razgledanje grada, slobodno vreme ili fakultativni odlazak u obilazak Pule sa licenciranim turističkim vodičem, pešačka tura, zatim obilazak čuvene Pulske arene. Pulski amfiteatar je jedna najlepša i najpoznatija antička građevina u Hrvatskoj. Izgradili su je Rimljani i služila je za zabavu narodu. Nakon obilaska Arene, nastavak razgledanja Herkulova kapija ili Zlatna vrata – najstariji antički spomenik Pule , Avgustov hram , Augustinski forum .U popodnevnim casovima odlazak na Brione . Dolazak u Fažanu, ukrcavanje na brod, dolazak do ostrva Veliki Brion. Obilazak Briona sa licenciranim turističkim vodičem . Obilazak je planiran vozićem, zatim pešačka tura za obilazak crkve Sv. Marije, Kastruma-staro naselje u doba Rimljana, Gota, Venecije, Gradine, Rimske vile u uvali Verige, Titovog muzeja …. Brioni su poznati kao jedna od „ top“ destinacija Hrvatske. Na ovom ostrvu se nalazilo odmaralište nekadašnjeg predsednika Jugoslavije , Josipa Broza Tita , a mnoge poznate svetske javne ličnosti ( političari, glumci) bile su gosti maršala Tita. Slobodno vreme za osveženje. Oko 18.30h povratak sa Briona u hotel. Večera. Noćenje.

4.DAN
Doručak. Napuštanje hotela u 9h. Nastavak puta do kamenog gradića Bale, grada netaknute prirode i bogatog kulturno-arheološkog nasleđa. Tu možete videti ostatke starih građevina, rimskih cesti, cisterni, bunara, rimskih vila i razgledati gotičko-renesansni kaštel Soardo-Bembo, svratiti do tornja iz 19. veka, sve vreme nalazeći se na pola puta između Ekvatora i Sjevernog pola. Polazak prema Rovinju . U Rovinju slobodno vreme do 15 h za one koji ne idu na fakultativni obilazak Rovinja sa licenciranim turističkim vodičem . Razgledanje koje će trajati 2 sata : crkva Sv. Eufemije sa visokim tornjem sa kojeg se pruža nestvaran pogled na grad i okolinu , barokni Balbijev luk. Zatim, slobodno vreme za šetnju pored mora , fotografisanje u najlepšem gradu Istre . Uživanje u prelepom izboru mediteranske hrane i pića. Rovinj je najpoznatiji Istarski grad , a po mnogima i najlepši. Polazak za Srbiju oko 15 h. Vožnja kroz Hrvatsku, BiH i Srbiju uz usputna zadržavanja radi odmora i carinskih formalnosti.

5.DAN
Dolazak u Kraljevo na mesto polaska u ranim jutarnjim satima.

ARANŽMAN OBUHVATA:
prevoz autobusom turističke klase na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio oprema)
smeštaj u hotelu Pula (3*) koji se nalazi pored obale mora , na bazi 2 HB ( polupansiona ), u cenu su ukljuĉeni sokovi, voda, vino i pivo iz šankomata, sobe 1/2, 1/2+1 (pomocni)
-razgledanja Opatije, Pule i ostalih gradova prema programu,
-usluge vodiča tokom celog putovanja,
-troškove organizacije putovanja,
-turistička taksa u Puli
ARANŽMAN NE OBUHVATA:
Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
Međunarodno zdravstveno osiguranje
Individualne troškove – nepomenute usluge
Doplata za jednokrevetnu sobu je 30 €, isključivo na upit
Doplata za dodatno sedište 40 €
CENA FAKULTATIVNIH IZLETA:

Plitvička jezera 35€ (minimum za realizaciju 25 osoba) cena za decu (7-18 godina) 30 €;

obilazak Pule sa posetom Arene sa turističkim vodičem 15 € – u cenu je uračunata ulaznica za ARENU (minimum za realizaciju 25 osoba) cena za decu (7-18 godina) 10 €;

poseta Brionima , uključen transfer brodom , usluga licenciranog turističkog vodiča, usluga vožnje vozićem po Brionima ( poseta traje 4 časa) 35 € ( minimum za realizaciju 25 osoba ) cena za decu (7-18 godina) 20 €;

poseta Rovinju sa turističkim vodičem 10 € ( minimum za realizaciju 25 osoba ) cena za decu (7-18 godina) 5 €.


CENA PAKETA IZLETA – 90€ ( OBAVEZNA prijava za fakultativne izlete je 10 dana pre putovanja, u agenciji, a plaćanje u autobusu). Cena paketa za decu 60 €.


CENA FAKULTATIVNIH IZLETA: – vazi za polaske 30.04. i  03.05.2024

Plitvička jezera 40 € (minimum za realizaciju 25 osoba) cena za decu (7-18 godina) 30 €;

obilazak Pule sa posetom Arene sa turističkim vodičem 20 € – u cenu je uračunata ulaznica za ARENU (minimum za realizaciju 25 osoba) cena za decu (7-18 godina) 15 €;

poseta Brionima , uključen transfer brodom , usluga licenciranog turističkog vodiča, usluga vožnje vozićem po Brionima ( poseta traje 4 časa) 35 € ( minimum za realizaciju 25 osoba ) cena za decu (7-18 godina) 25 €;

poseta Rovinju sa turističkim vodičem 10 € ( minimum za realizaciju 25 osoba ) cena za decu (7-18 godina) 5 €.


CENA PAKETA IZLETA – 100 € ( OBAVEZNA prijava za fakultativne izlete je 10 dana pre putovanja, u agenciji, a plaćanje u autobusu). Cena paketa za decu 70 €.

Uslovi plaćanja

 • 30% prilikom rezervacije, ostatak 10 dana pre putovanja;
 • 30% prilikom rezervacije, ostatak čekovima građana (čekovi se deponuju u agenciji prilikom rezervacije – svi čekovi datumirani svakog 15-og u mesecu);
 • Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, na dan uplate.

TKV

Napomena

OPIS SMEŠTAJA:

Hotel Pula 3*

 • Hotel se nalazi u Puli u neposrednoj blizini plaže i na samo 2 km od istorijskog centra grada .
 • Svaka soba poseduje : TV, klima uređaj, telefon, sef, potpuno novi nameštaj i dekor.
 • Sadržaj hotela: velika sala za ruĉavanje , restoran“ a la carte“ – „ Kažun“ , lounge bar, internet cafe, bežiĉni pristup internetu u celom hotelu , otvoreni bazen, disco klub, banket sala , fitness centar, sauna, masaža, frizer, menjaĉnica , gift shop, rent-a-bike.

*NAPOMENA
*Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika.
* Deca do 12 godina u sobi sa dve punoplatežne osobe ostvaruje popust od 10€ , ima svoje mesto u
autobusu i sopstveni ležaj
*Cene izleta podložne su promenama u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili u slučaju
promena cena ulaznica na lokalitetima. Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na
lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa.
*Raspored sedenja u autobusu pravi agencija prema prijavi putnika,za izbor sedišta za prva tri reda
važi doplata 25 €
*Minimum za realizaciju putovanja je 40 putnika.
*Doplata za jednokrevetnu sobu 40 €
*U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija
zadržava pravo korekcije cena , izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka
putovanja.
* DOKUMENTA POTREBNA ZA PUTOVANJE : Važeći biometrijski pasoš najmanje 3 meseca
posle putovanja , za maloletnu decu obavezan je pasoš i overena saglasnost roditelja koji ne putuje.