Title of the document Cenovnik

Ljubljana, Klagenfurt, Trst – 1 noćenje


LJUBLJANA –KLAGENFURT – TRST
4 dana/1 noćenje – autobusom

SLOVENIJA– Slovenija je primorska i podalpska država na jugu srednje Evrope, koja se na zapadu graniči sa Italijom, na severu s Austrijom, na severoistoku s Mađarskom, na istoku i jugu s Hrvatskom, a na jugozapadu, u Piranskom zalivu, ima izlaz na Jadransko more. Ljubljana – je kulturni, istorijski, politički, društveni, ekonomski, naučni centar Republike Slovenije.
Mesta i znamenitosti koje svakako treba posetiti kada se nađete u ovom gradu su:
*Prešernov trg i Tromostovje – Prešernov trg dobio je ima po najpoznatijem slovenačkom pesniku, Francu Prešernu i nalazi se u srcu Ljubljane. Krasi ga bronzani spomenik podignut u čast pesnika. Na ovom trgu smeštena je i franjevačka crkva izgrađena u 17. veku. Zahvaljujući njenoj lokaciji ona je i najposećenija crkva u Ljubljani. Od trga, na drugoj obali reke Ljubljanice vode tri mosta koja zajedno čine Tromostovje. Srednji most je služio za automobilski i autobuski saobraćaj, a preko druga dva prolazili su pešaci. Danas je motorni saobraćaj zabranjen preko sva tri.
*Ljubljanski zamak – jedna od važnijih znamenitosti u slovenačkoj prestonici. Kompleks se nalazi iznad gradskog centra i prvobitno je podignut kao srednjovekovna tvrđava. Iako potiče iz 11. veka, njegova osnovna struktura je izgrađena u 15. veku kako bi poslužila Habsburškoj monarhiji za odbrana od Turaka.
*Zmajski most – podignut je početkom 20. veka kada je Ljubljana još bila deo Austrougarske monarhije. Prethodni most na istom mestu bio je napravljen od drveta i nosio je ime „Mesarev“. Ovaj novi je zato bio prvi utvrđeni betonski most u Evropi. Glavna odlika ovog mosta su statue zmajeva koje su raspoređene duž mosta.

Title of the document Upit za rezervaciju

Cenovnik

LJUBLJANA –KLAGENFURT – TRST
4 dana/1 noćenje – autobusom

01.03.-04.03. – 85e
02.05.-05.05. – 95e

PROGRAM PUTOVANJA
1. DAN – POLAZAK
Polazak  oko 19h – okvirno vreme polaska. Vreme moze biti korigovano u zavisnosti od uslova na putu i granicnim prelazima. Putovanje preko Hrvatske, noćna vožnja. Kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2. DAN – LJUBLJANA – KLAGENFURT

Dolazak u Ljubljanu u jutarnjim satima. Obilazak slovenačke prestonice uz razgledanje najlepših delova istorijskog centra grada: Prešernov trg sa spomenikom čuvenom slovenačkom pesniku France Prešernu i Franjevačkom crkvom, Tromostovlje – remek-delo slovenačkog arhitekte Plečnika na reci Ljubljanici, katedrala Sv. Nikole, Rotovž – Gradska kuća sa malim zvonikom, Zmajski most. slobodno vreme za individualne aktivnosti do ulaska u hotel ili nastavak na fakultativni izlet u Klagenfurt (po dolasku u grad sledi kraći organizovani obilazak uz razgledanje i slobodno vreme (boravak u Klagenfurtu je planiran oko 3 sata). Klagenfurt je grad na jugu Austrije, u pokrajini Koruška. Prostire se na površini od 120, 11 kvadratnih kilometara, a u njemu živi oko 92 400 stanovnika. Klagenfurt je najveći koruški grad, i šesti po veličini u Austriji. Legenda kaže da je ovaj grad nastao tako što su hrabri ljudi ubili čudovište Lindwurm). Povratak. Smeštaj u hotel oko 15h. Noćenje.

3. DAN LJUBLJANA – TRST

Doručak. Napuštanje hotelskih soba, pakovanje kofera u autobus. Slobodno vreme ili fakultativni izlet u Trst. Po dolasku u šarmantni grad na obali Jadrana Trst, obilazak grada: Srpska crkva Sveti Spiridon, Piazza Unita d’ Italia, San Antonio Nuovo, teatar Verdi… Slobodno vreme za šetnju, šoping i individualne aktivnosti. Povratak u Ljubljanu u poslepodnevnim časovima i nastavak putovanja za Srbiju. Noćna vožnja.

4. DAN – POVRATAK

Dolazak na mesto polaska u ranim jutarnjim časovima. Kraj putovanja.

ARANŽMAN OBUHVATA:
– smeštaj u hotelu 3 ili 4* na bazi 1 noćenja sa doručkom
– autobuski prevoz
– obilaske prema programu putovanja (panorama grada)
– usluge stručnog vodiča za vreme trajanja aranžmana,
– troškove organizacije putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
– fakultativne izlete i ulaznice,
– međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uplatiti u agenciji)
– individualni troškovi
– boravišnu taksu (iznosi 3.13€ po osobi po noći i plaća se na recepciji)

CENA FAKULTATIVNIH IZLETA:
Napomena! Termini i cene fakultativnih izleta su informativnog karaktera i promenjivi su, a zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broju prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. (minimum 25 pax za realizaciju)

    • Trst – 30 €
    • Klagenfurt – 25 €

     

Uslovi plaćanja

  • 30% prilikom rezervacije, ostatak 10 dana pre putovanja;
  • 30% prilikom rezervacije, ostatak čekovima građana do 15.06.2024. (čekovi se deponuju u agenciji prilikom rezervacije – svi čekovi datumirani svakog 10-og u mesecu);
  • Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, na dan uplate.

FKV