Title of the document Cenovnik

Sarajevo-Travnik – 1 noćenje, polazak iz Čačka, Požege i Užica

 

Sarajevo-Travnik (fakutativno)
2 dana/1 noćenje – autobusom

Sarajevo, srce Balkana i glavni grad Bosne i Hercegovine, je grad u kojem se susreću Istok i Zapad sa svojom dugom i bogatom istorijom verske i kulturne raznolikosti. Zbog toga se ponekad naziva „Jerusalim Evrope“ ili „Jerusalim Balkana“. Nudi neverovatnu autentičnost u smislu kulture i načina života, pa hajde da upoznamo ovaj grad malo više!

 

Title of the document Upit za rezervaciju

Cenovnik

PROGRAM PUTOVANJA:

1. Dan
1. dan ČAČAK-VIŠEGRAD-SARAJEVO
Polazak iz Čačka u 5:30h sa parkinga Roda centra,vožnja preko Užica i Mokre Gore do Višegrada, gde je predviđena  pauza za obilazak ćuprije na Drini , koja je ušla u Svetsku baštinu spomenika kulture i nalazi se pod zaštitom UNESCA.  Nastavak puta preko Romanije do Sarajeva. Dolazak u Sarajevo u podnevnim satima. Sledi panoramsko razgledanje i pešački obilazak grada u pratnji lokalnog vodiča (mostovi na Miljacki, Gradska većnica, Inat kuća, Careva džamija, Latinski most,  pravoslavna crkva, katolička katedrala, Begova džamija, Kazandžiluk ulica). Slobodno vreme u Sarajevu ili fakultativni odlazak do Avazovog tornja ili Vrela Bosne. Povratak autobusom u hotel. Noćenje.
2. dan SARAJEVO-FAKULTATIVNI IZLET DO TRAVNIKA
Doručak. Nakon doručka napuštanje hotela i slobodno vreme u Sarajevu do večernjih sati ili polazak  na fakultativni izlet do Travnika. Vožnja autobusom (oko 60 min). Poseta Memorijalnom muzeju Rodna kuća Ive Andrića uz stručna objašnjenja lokalnog kustosa. Šetnja Travnikom, u kojem je stolovalo čak 77 vezira, a koji je poznat i kao ,,grad sa hiljadu vrela”. Razgledanje stare osmanske varoši, Žitarnice, Šarene džamije, srednjovekovne tvrđave, Sahat kule… Predah na Plavoj vodi, prirodnoj lepoti Travnika, poznatoj po izvorima  i potocima. U Lutvinoj kafani, gde su nekada sedeli osmanski begovi, možete popiti čuvenu kahvu koja se služi iz fildžana uz rahat lokum, cigaru i šibice. Upravo na tom mestu počinje i završava se radnja Andrićevog romana ,,Travnička hronika”. U obližnjim restoranima mogu se probati nadaleko poznati travnički ćevapi i sir. Povratak u Sarajevo i slobodno vreme u centru grada. U večernjim satima okupljanje grupe i polazak za Srbiju. Dolazak u Čačak u kasnim satima oko ponoći.
Opis smeštaja:
Smeštaj predviđen u ovom hotelu ili nekom drugom iste kategorije:
Opis hotela: Hotel BM 3* nalazi se na glavnom bulevaru na relacijji Sarajevo – Ilidža, oko 10km od centra Baščaršije. Raspolaže sobama 1/1,1/2, 1/3 i apartmanima 1/4 sa kupatilima. Sobe i apartmani opremljni telefonom, televizijom, klima uređajima i besplatnim pristupom internetu.
DOKUMENTA POTREBNA ZA PUTOVANJE: Važeća biometrijska lična karta ili važeći biometrijski pasoš, za maloletnu decu obavezan je pasoš i overena saglasnost roditelja koji ne putuje.
Za realizaciju programa minimum 40  putnika. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, organizator putovanja zadržava pravo korekcije cena, izmene programa, spajanja grupe sa drugom agencijom ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Organizator putovanja zadržava pravo izmene programa putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu u zavisnosti od objektivnih okolnosti).

Način plaćanja

Način plaćanja:

  • 30% prilikom rezervacije, ostatak 10 dana pre putovanja;
  • 30% prilikom rezervacije, ostatak čekovima građana na dve rate
  • Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, na dan uplate.