Title of the document Cenovnik

Prag, Drezden, Karlove Vari – 2 noćenja

PRAG – DREZDEN – KARLOVE VARI
6 dana/3 noćenja – sa polaskom iz Čačka

PRAG – GRAD STOTINU TORNJEVA (iako ih ima 550). Najveći i glavni grad Češke Republike, sa oko 1,2 miliona stanovnika. Nalazi se na reci Vltavi, najvećoj reci u Češkoj, koja razdvaja Prag na 4 dela (Stari Grad, Novi grad, Hradčani, Mala Strana). Osnovan je u 9.veku dolaskom Slovena u Češku. Prag predstavlja jedinstven kompleks kulturnih spomenika, s jedne strane Karlovog mosta na reci Vltavi, a sa druge strane Stari Grad, galerija svih umetničkih stilova. Od 1992 godine centar Praga je proglašen svetskom kulturnom baštinom i pod zaštitom je UNESCO-a!

Title of the document Upit za rezervaciju

Cenovnik

1. dan. – Polazak autobusom sa dogovorene lokacije oko 17h   u popodnevnim časovima. Vožnja preko Mađarske i  Slovačke sa kraćim usputnim pauzama radi carinskih formalnosti i odmora.
2.dan, PRAG
Dolazak u Prag u prepodnevnim satima.Odlazak u razgledanje grada:Praski dvorac na Hradcanima,katedrala Sv.Vida kupolom Sv.Vanceslava i grobnica ceških kraljeva, praška Loreta, stare kraljevske palate, Vlaislavove dvorane, bazilike Sv.Djordja. Zatim preko Vltave Karlovim mostom dolazimo do stare kule, spomenika Karlu IV te Karlovom ulicom do Staromestske namjesti na starogradski trg sa čuvenim “Orloj” satom. Dolazak do Jevrejske cetvrti-“praski geto”, Vaclavske namesti, Nacionalni muzej, Nacionalno pozorište i Barutna kula. Smestaj u hotel.Slobodno popodne. Noćenje.
3.dan, PRAG – KARLOVE VARI
Doručak. Celodnevni izlet (fakultativno) do Karlovih Vari, jedne od najčuvenijih banja u Evropi. Obilazak 12 termalnih izvora, hotel Pup, Vridlo, stara pijaca, Kolonada, Ruska pravoslavna crkva. Slobodno vreme u banji za šetnju. Povratak u hotel u večernjim časovima.Fakultativno- odlazak u neku od čuvenih praških pivnica. Noćenje.
4.dan, PRAG – DREZDEN – PRAG
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti.Celodnevni izlet (fakultativno) u Drezden-Grad koji je četvrta po veličini urbana regija u Nemačkoj,posle Berlina ,Hamburga i Kelna .Grad koji je čuven po svojim baroknim građevinama palata Cvinger sa 5 muzeja,Opera Zemper,Bogorodičina ncrkva,dvorska crkva,Rezidencijalna palata(danas državni muzej),palata Tasenberg(danas hotel Kempinski),Avgustov most… Povratak u Prag u večernjim časovima. Noćenje.
5.dan, PRAG – KARLŠTAJN – PRAG
Doručak. Mogućnost fakultativnog odlaska u razgledanje zamka Karlštajn u pratnji lokalnog vodiča.Povratak u Prag.Fakultativno – Vožnja brodom po Vltavi. Polazak za Srbiju u večernjim satima.Komotna vožnja sa usputnim pauzama radi odmora Odjava iz hotela i polazak za Srbiju. Komotna voznja sa usputnim pauzama po potrebi.
6. DAN Srbija – Dolazak u prepodnevnim  časovima.

POPUSTI: (*Popust se ostvaruje u pratnji dve punoplatežne osobe. Sve osobe starije od 10 godina smatraju se odraslim osobama.) dete od 2-10 godina u 1/2 sobi: ostvaruje popust od 30% (ima sedište u autobusu, nema krevet u hotelima).*dete od 2-10 godina u 1/2+1 sobi: ostvaruje popust od 10% (ima sedište u autobusu, ima krevet u hotelima).

CENA ARANŽMANA OBUHVATA: vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr. tokom putovanja) na relaciji prema programu putovanja, smeštaj u hotelu sa 4* na bazi TRI noćenja sa doručkom (kontinentalni švedski sto) u 1/2 i 1/2+1 sobama (svaka soba ima tuš/WC),panoramsko razgledanje Praga po programu putovanja u pratnji lokalnog vodiča, usluge turističkog vodiča – pratioca, troškove organizacije i vođenja aranžmana.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA: troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja, ulaznice i fakultativne izlete (u organizaciji ino partnera) I putnikove individualne troškove.

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI: Cene izleta su podležne promenama u zavisnosti od broja prijavljenih putnika. Neophodan minimum za izvođenje fakultativnih izleta je 30 putnika – a u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

– Fakultativne izlete:
– Karlove Vari – 25 evra odrasli/15 deca,
– Poseta Drezdenu – 30 evra odrasli/20 deca,
– Krstarenje Vltavom 15 evra ( bez rucka)

-Krstarenje Vltavom sa ruckom na brodu 25 evra,
– Međunarodno putno zdravstveno osiguranje,
– Individualne troškove putnika,

HOTEL:
TOP HOTEL Praha 4* je lako dostupan sa autoputa 1 i 800 metara od tržnog centra Chodov.
Nudi zatvoreni bazen, hidromasažnu kadu, solarijum, teretanu, nekoliko teniskih terena i 2 recepcije.
Besplatan ViFi je dostupan u lobiju kao iu sobama. Sobe imaju Smart TV sa satelitskim kanalima i besplatni WiFi. Neke sobe su takođe klimatizovane. Na raspolaganju su i sobe za osobe sa invaliditetom.
Vellness i sportski sadržaji uključuju teretanu, zatvorene i otvorene teniske terene, parno kupatilo i zatvoreni bazen i dostupni su uz doplatu. Dostupne su i tajlandske masaže. Možete birati između 4 restorana koji služe češku, indijsku i internacionalnu kuhinju, 3 bara, lobi bar sa zimskom baštom i prostorom za sedenje na otvorenom. Osveženja su dostupna u baru u lobiju. Hotel ima zimsku baštu koja ima pristup japanskoj bašti.

Uslovi plaćanja

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA

 • 30% prilikom rezervacije a preostali iznos do pune cene aranžmana 7 dana pre početka putovanja (za redovne uplate do polaska), 30% prilikom rezervacije a preostali iznos do pune cene aranžmana u jednakim mesečnim ratama odloženo čekovima građana do maja 2023.

FKV

Napomena

NAPOMENE:

 • Svaka promena programa putovanja od strane samog putnika u toku putovanja, a uz saglasnost predstavnika agencija ne predstavlja izmenu ugovorenog programa
 • Organizator putovanja zadržava pravo izmene programa putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Svi putnici po prihvatanju programa obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i opštim uslovima putovanja turističke agencije organizatora.
 • Smeštajni objekti u ovom programu su kategorisani od strane Turističke Asocijacije Češke.
 • U slučaju promene u cenama prevoznika, konzularnog predstavništva i osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana.
 • Organizator ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja, dobijenih od strane radnika agencije kao i radnika ovlašćenih subagenata, koje nisu u skladu sa elementima zaključenih ugovora o putovanju.
 • Obaveza je putnika da za putovanje obezbedi ispravan putni dokument sa odgovarajućim rokom važenja i da se pridržava carinskih i drugih propisa. Organizator ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize i nije odgovoran ukoliko pogranične ili imigracione službe ne odobre ulazak putnika u drugu zemlju. Putnik sam snosi troškove svog povratka u Srbiju. U slučaju gubitka putnog dokumenta, putnik sam snosi troškove svog boravka u mestu konzularnog predstavništva kao i troškove puta priključenja grupi ili povratku u Srbiju.
 • Za putnike koji poseduju crveni biometrijski pasoš Republike Srbije, za ulazak u EU I za ulazak u Republiku Tursku pasoš treba da važi minimum 6 meseci od dana povratka sa putovanja.
 • Putnici koji nisu državljani Srbije, u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.
 • Minimalan broj putnika za realizaciju putovanja je 40. Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre polaska.
 • Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja (satnica je uskladjena kako sa programom putovanja tako i sa zakonom o saobraćaju), ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi obavljanja procedure povraćaja poreza – “tax free”, pa Vas molimo da to imate u vidu.
 • Raspored sedenja u autobusu odredjuje organizator putovanja. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu, koje mu dodeli organizator putovanja i naknadne izmene nisu moguće. Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu uplate tj sklapanja Ugovora o putovanju. Prilikom pravljenja redosleda sedenja uzimaju se u obzir stariji putnici, trudnice, porodice sa decom (do 12 godina), putnici sa dokumentovanim zdravstvenim problemima… Prvi red sedišta su službena sedišta i ako nema potrebe, ne izdaju se putnicima.
 • Ulaz i izlaz putnika je moguć samo na obeleženim parkinzima ili benzinskim pumpama duž autoputa. Ulaz i izlaz putnika na teritoriji Beograda i ostalih mesta prema programu putovanja odredjuje organizator putovanja u skladu sa zakonskim propisima. Putnik je u obavezi da to ispoštuje, bez prava žalbe.